Στην Λαμία και την Αταλάντη βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, καθώς και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, Ιάσωνας Φωτήλας με στελέχη του κόμματος.  Τα στελέχη της Ν.Δ. επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Αταλάντης και το νοσοκομείο της Λαμίας ενώ συναντήθηκαν με εργαζόμενους και με τις διοικήσεις του Ιατρικού και το Φαρμακευτικού Συλλόγου.

To δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ
Περιοδεία του Τομέα Υγείας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ πραγματοποιήθηκε σήμερα στον νομό Φθιώτιδας Επικεφαλής του κλιμακίου ήτανε  ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, ο Βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Ιάσων Φωτήλας και ο Βουλευτής Φθιώτιδας,πρ. Υπουργός  και Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταικούρας.
Το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Κ.Υ.ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ όπου συναντήθηκε με την Διοίκηση του νοσοκομείου καθώς και με το Σύλλογο των εργαζομένων .Ακολούθησαν συσκέψεις και με την διοίκηση του Ιατρικού ,φαρμακευτικού, Οδοντιατρικού,συλλόγου καθώς επίσης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ ,των εργαζομένων στα κέντρα υγείας και των εκπρόσωπο των Φυσικοθεραπευτών .Στα γραφεία της ΝΟΔΕ υπήρξε και συνάντηση με τα κομματικά στελέχη της ΝΔ .
Η υγεία βρίσκεται στον πυρήνα  του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ. 
Μακριά από “κάλπικες” υποσχέσεις και “μεγάλα” λόγια, τα αποτελέσματα των οποίων “πληρώνει” ακριβά η χώρα.
Δυστυχώς πολλά τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία 4 χρόνια και απαιτούνε λύσεις που μόνο η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μπορεί να δώσει.

Διαβάστε την τοποθέτηση του βουλευτή ΝΔ Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα:

“Καλωσορίζω τον συνάδελφο Βουλευτή και Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Οικονόμου, καθώς και τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας, συνάδελφο Βουλευτή Ιάσωνα Φωτήλα  στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία.
Δυστυχώς οι πολίτες ζουν καθημερινά τα μεγάλα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Στην περιοχή μας, βιώσαμε τα προβλήματα σε διοικητικό, λειτουργικό και επιχειρησιακό επίπεδο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του, τα απόνερα των οποίων ακόμη υφίστανται. Προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη Διοίκησης του Νοσοκομείου για μεγάλο χρονικό διάστημα, την έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού σε οργανικές θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων, τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, το κλείσιμο ή την υπολειτουργία κλινικών, τις συνεχείς αναβολές χειρουργικών επεμβάσεων, τα προβλήματα φύλαξης, στέγασης και σίτισης, ενώ παρόμοια ήταν και η εικόνα στα Κέντρα Υγείας της Φθιώτιδας. Για όλα αυτά, έχουν κατατεθεί πολυάριθμες Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις, με τις περισσότερες να μένουν χωρίς απάντηση…
Υπενθυμίζω πως η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε επιχορηγήσει το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας με 640.000 ευρώ, για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Μέρος του ποσού αυτού αξιοποιήθηκε από τη σημερινή Κυβέρνηση, δυστυχώς όμως το ζήτημα του αξονικού τομογράφου, όπως όλοι γνωρίζουμε, εξελίχθηκε σε σίριαλ…
Το 2014 επίσης, θεσμοθετήθηκε ο νέος Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, με πρόβλεψη για αύξηση κλινών από 340 σε 407, και αύξηση θέσεων ιατρών του ΕΣΥ και νοσηλευτικού προσωπικού.
Σήμερα, η νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου φαίνεται να κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, επιδεικνύοντας  βούληση να αξιοποιήσει αυτές τις σημαντικές παρακαταθήκες.
Βασικός στόχος οφείλει να αποτελεί η ανάληψη δράσεων, αξιοποιώντας το οργανόγραμμα του 2014, τα χρήματα που τότε είχαν εξασφαλισθεί για υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και πόρους που μεταγενέστερα διατέθηκαν, ώστε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας να αποτελέσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό, ποιοτικό και αποτελεσματικό Περιφερειακό Νοσοκομείο, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες”.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.