Φωτογραφία: AP

Η UEFA έδωσε όνομα και υλοποιεί το πλάνο για την τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση!
Μια διοργάνωση που θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερες ανίσχυρες χώρες να παίξουν εκτός συνόρων.
"UEL2: ετσι αποφάσισε η UEFA ότι θα ονομαστεί η τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση, η οποία θα είναι σε... σημαντικότητα πίσω από Champions League και Europa League. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία συνεδρίασε την Κυριακή και έλαβε τις οριστικές αποφάσεις της για το ζήτημα, το οποίο είχε κυκλοφορήσει από καιρό ότι εξεταζόταν. Οπως πρώτο ενημέρωσε το έγκυρο «Associated Press», η εν λόγω διοργάνωση θα μπει στη ζωή μας από το 2021.
Σκοπός της είναι να δώσει και σε ποιο ανίσχυρες χώρες την ευκαιρία να στείλουν ομάδες εκτός συνόρων (σ.σ.: υπολογίζεται ότι τουλάχιστον οι 34 από τις 55 χώρες της UEFA θα παίζουν πλέον Ευρώπη). Το UEL2 θα διεξάγεται Πέμπτες, όπως και το κανονικό EL, θα έχει οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Οι νικητές θα προκρίνονται απ' ευθείας, ενώ οι 2οι θα παίζουν νοκ άουτ ματς με τους 3ους του EL.
Οπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν: «Η νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση κάνει τις ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτή πιο ανταγωνιστικές. Υπήρξε μια ευρεία απαίτηση όλων των συλλόγων να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να συμμετέχουν τακτικά σε ευρωπαϊκά τουρνουά. Θα υπάρχουν περισσότεροι αγώνες, πιο πολλές ομάδες και περισσότερες χώρες σε αυτή τη νέα διοργάνωση».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.