Αποτέλεσμα εικόνας για φυλακες κορυδαλλου
Σοβαρά όσο και ιλαροτραγικά προβλήματα φύλαξης και ασφάλειας στις φυλακές προκύπτουν από την... άνετη και χαλαρή απόδραση δύο ποινικών κρατουμένων από τον Κορυδαλλό, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.
Οι δύο έγκλειστοι, αλβανικής καταγωγής, χθες στο βράδυ λίγο πριν από το δείπνο, λιμάρισαν τα κάγκελα του κελιού τους, περπάτησαν ανενόχλητοι στους διαδρόμους, βγήκαν στο προαύλιο και με την βοήθεια αυτοσχέδιου σχοινιού (από λουριά τσαντών!) κατάφεραν ν’ αναρριχηθούν στον τοίχο και να εξαφανισθούν!
Ούτε... ελικόπτερα, ούτε πυροβολισμοί, ούτε τίποτε! Όμορφα και... πολιτισμένα!
Η απόδραση των δύο έγινε αντιληπτή... 12 ώρες αργότερα, σήμερα κατά την πρωινή καταμέτρηση των κρατουμένων. Το πιο σοκαριστικό είναι ότι την απόδραση την είχαν... καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του κλειστού κυκλώματος που λειτουργεί στις φυλακές -το οποίο προφανώς δεν παρακολουθεί κανείς από το προσωπικό!
Απλώς... λειτουργεί και καταγράφει, κι αν τύχει «και κάτσει η στραβή στην βάρδια...», που θα ’λεγε και η κυρία Δούρου, μισή μέρα αργότερα καταφεύγουν στις κασέτες και... ανακαλύπτουν τι, πότε και πώς συνέβη ό,τι συνέβη!
Εκνευρισμός και αναταραχή (κατόπιν εορτής!) επικρατεί τόσο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που έχει την πολιτική ευθύνη για τα σωφρονιστικά καταστήματα, όσο και στη διοίκηση του Κορυδαλλού, όπου θα γίνει ΕΔΕ και αναμένεται να «πέσουν κεφάλια»...
Το χρονικό της απόδρασης
Οι κρατούμενοι απέδρασαν από τη Δ’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού χθες το βράδυ. Η απόδραση έγινε στις 20.40 τα δύο αδέλφια έκοψαν τα κάγκελα, είτε με διαμαντόσυρμα είτε με κάτι άλλο, βρέθηκαν σε ένα «νεκρό» προαύλιο (δεν χρησιμοποιείται) και από εκεί με γάντζο και σχοινί κατάφεραν να αποδράσουν.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εξωτερική σκοπιά δεν ήταν επανδρωμένη, ενώ η ώρα της απόδρασης φάνηκε από τις κάμερες. Η Ελληνική Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, αλλά οι ώρες που έχουν περάσει από την απόδραση είναι πολλές. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.