«Καρφιά» για την πρόσφατη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή συνάντηση που είχε με το  προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα «να σταματήσει να αποδέχεται συμπεριφορές υπουργών του τις οποίες δεν καταδικάζει, συμπεριφορές που στοχοποιούν ευθέως και ονομαστικά λειτουργούς και δημιουργούν πρωτοφανές προηγούμενο στη λειτουργία της δημοκρατίας».
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Πολάκης κατονόμασε πέντε εισαγγελείς τους οποίος ρωτούσε γιατί δεν έχουν προβεί σε ενέργειες που ο ίδιος θεωρεί πως πρέπει να γίνουν για την υπόθεση Novartis.
«Βρισκόμαστε σε έναν ολισθηρό δρόμο υπονόμευσης των θεσμών στην πατρίδα μας. Αυτός ο ολισθηρός δρόμος θα πρέπει να σταματήσει. Και θα σταματήσει με συνεργασία όλων των εμπλεκομένων», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους λειτουργούς της δικαιοσύνης και όλα τα δημοκρατικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. «Οι ίδιοι οι λειτουργοί της δικαιοσύνης να υπερασπιστούν τη δίκη τους, κατοχυρωμένη συνταγματικά, ανεξαρτησία, να επιτελέσουν το καθήκον τους απερίσπαστοι και χωρίς να υποκύπτουν σε καμία πολιτική πίεση», τόνισε.
Το Σύνταγμα της Ελλάδος είχαν μαζί τους οι εκπρόσωποι της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων -Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
«Συμμερίζομαι απόλυτα τις ανησυχίες που διατυπώσατε δημόσια, σχετικά με την απαράδεκτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαιοσύνη. Το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών είναι θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο του Έλληνα πολίτη, ειδικά του πιο αδύναμου», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Εξαπολύοντας τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «η εντύπωση που δημιουργείται ότι η δικαιοσύνη εργαλειοποείται και χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για δικούς της πολιτικούς σκοπούς υπονομεύει ευθέως την ποιότητα της δημοκρατίας».
«Δεν γίνεται στην Ελλάδα του 2019 να λέγονται και να ακούγονται πράγματα που δεν ακούγονται σε μια ευνομούμενη χωρά του δημοκρατικού κόσμου», υπογράμμισε.