Αποτέλεσμα εικόνας για πολλακης
Σφοδρά πυρά κατά του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και της κυβέρνησης εξαπολύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την υπόθεση του διοικητή του Νοσοκομείου Νικαίας με τα... 4 πλαστά πτυχία. 
Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι ο Δημήτρης Μπούτος «παρέμεινε στο πόστο του πάνω από δυο χρόνια (Σεπτέμβριος 2016 – Δεκέμβριος 2018) αν και γνώριζαν ότι εξαπατά το Ελληνικό Δημόσιο», σημειώνοντας ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο «που εργαζόταν επί σειρά ετών ο Πολάκης και τελεί υπό την υψηλή του προστασία δεν μπορούσε να ορισθεί Διοικητής που δεν θα ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του [...] Η κυβέρνηση συγκάλυπτε και συγκαλύπτει. Γι’ αυτό και η σιγή ιχθύος από τον λαλίστατο Πολάκη» προσθέτει η Ομοσπονδία. 
Να σημειωθεί ότι πέρα από την υπόθεση των τεσσάρων πλαστών πτυχίων, τα οποία ανέδειξε η έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), η ΠΟΕΔΗΝ αποκαλύπτει και άλλες περιπτώσεις παρατυπιών. 
Συγκεκριμένα, τονίζει ότι «ως Διοικητής του Νοσοκομείου της Νίκαιας, πλαστογράφησε την υπογραφή της Προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας σε εισήγηση για να αναθέσει με 19.000€ σε συγκεκριμένη εταιρεία το πρόγραμμα επιμόρφωσης των φυλάκων του Νοσοκομείου διάρκειας πέντε ημερών!». 
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «η υπόθεση παραπέμφθηκε στην εισαγγελία από την συνάδελφο. Γνωστοποιήθηκε επίσης στο Υπουργείο, τη Διοίκηση της ΥΠΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Νίκαιας οι οποίοι κάλυψαν κατ’ επανάληψη τον Διοικητή. Ο τέως Διοικητής απειλούσε συνεχώς με πειθαρχική δίωξη την Προϊσταμένη εάν δεν σωπάσει».
Στην καταγγελία της Ομοσπονδίας σημειώνεται επίσης ότι ο διοικητής Δημήτρης Μπούτος «παρέτεινε τη μίσθωση του κυλικείου με ανάθεση στον ίδιο επιχειρηματία έως το 2036 αν και η σύμβαση έληγε το 2020. Ο εν λόγω επιχειρηματίας χρωστάει στο Νοσοκομείο 350.000 ευρώ από μισθώματα τα οποία συμφώνησε με μία δωρεά 50.000 να συμψηφίσει».

Μεταξύ άλλων, στο πόρισμα του ΣΕΕΔΔ γίνεται αναφορά και σε παρατυπίες σε ό,τι αφορά τη σύμβαση με συνεργείο καθαριότητας. 
To πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
Το πρακτικό:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.