Αποφασισμένος να παραμείνει στην εξουσία παρά τις πιέσεις των Ευρωπαίων και των ΗΠΑ ο τσαβίστα πρόεδρος της Βενεζουέλας.


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απέρριψε το τελεσίγραφο που έχει λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μεμονωμένες ευρωπαϊκές χώρες που του ζητούν να προκηρύξει άμεσα εκλογές, όμως εμφανίστηκε διατεθειμένος να συνομιλήσει με την διεθνή κοινότητα.

Ο κ. Μαδούρο κατηγόρησε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γουαϊδό ότι παραβίασε την νομοθεσία της Βενεζουέλας όταν αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος και αναγνωρίστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνοντας λόγο για απόπειρα πραξικοπήματος.

Υποστήριξε πως οι Ευρωπαίοι δεν σέβονται την ιστορία και την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας, προσθέτοντας μάλιστα πως οι «υπερόπτες» ηγέτες της Γηραιάς Ηπείρου δεν αντανακλούν τις απόψεις των λαών τους.

«Δεν θα έπρεπε να μας δώσουν τελεσίγραφο, ουδείς μπορεί να μας δώσει τελεσίγραφο», είπε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό δίκτυο CNN Turk. Η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που έχουν εκφράσει την αμέριστη στήριξή τους στο καθεστώς Μαδούρο.

Παρά την άρνησή του να αποχωρήσει από την εξουσία ο κ. Μαδούρο σημείωσε πως είναι «ανοιχτός στον διάλογο», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, αν και ξεκαθάρισε πως είναι «απίθανο».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.