Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες, στην ετήσια εκδήλωση της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας,  η οποία πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα  εκδηλώσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου, στο Νέο Φάληρο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ευχήθηκε σε όλους το 2019 να είναι μια καλύτερη χρονιά για τη χώρα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι  θα είναι μια  καλύτερη χρονιά για τον Πειραιά.
Επεσήμανε ότι αυτό δεν αφορά τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο αλλά την πόλη η οποία, όπως  τόνισε χαρακτηριστικά «βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης καθώς η Δημοτική Αρχή αξιοποιεί τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η πόλη».
Ο κ. Μώραλης  ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας και όλους τους Κοινοτικούς Συμβούλους από όλες τις δημοτικές παρατάξεις για την προσπάθεια που καταβάλλουν και για την πίεση  που ασκούν στους Αντιδημάρχους, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Κοινότητας.  
Επιπλέον τόνισε πως στο Νέο Φάληρο έχουν γίνει βήματα προόδου, αλλά σίγουρα μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα.  
Αναφερόμενος στα έργα, τα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα, σημείωσε ότι  δεν έχουν να κάνουν με την  προεκλογική περίοδο, διότι υπάρχουν χρονοβόρες διαδικασίες και απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για  το δημόσιο και τον δήμο, προκειμένου να ξεκινήσει ένα έργο.  
Ανέφερε ότι η οδός Ειρήνης  έχει πλέον ανάδοχο   και ξεκινάει  άμεσα η ανακατασκευή, ευχαριστώντας  όσους συνέβαλαν, μεταξύ αυτών και τον  Αντιδήμαρχο κ. Στέλιο Γαϊτανάρο, ο  οποίος βοήθησε στη σύνταξη της μελέτης.  «Προφανώς και δεν ήταν στόχευσή μας να γίνει προεκλογικά. Άλλωστε όπως ξέρετε οι εκλογές ήταν να γίνουν Οκτώβριο και μεταφέρθηκαν πέντε μήνες νωρίτερα», τόνισε ο κ. Μώραλης.
Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε επίσης στην αξιοποίηση του οικοπέδου του παλιού λούνα παρκ Δελφινάκια,  λέγοντας πως ήδη έχει ανατεθεί σε ορκωτό εκτιμητή και πως ενεκρίθη ο προϋπολογισμός του Δήμου για την αγορά του οικοπέδου,  καθώς και η πρόταση της Δημοτικής Αρχής να αγοραστεί με τα πλεονάσματα των ανταποδοτικών. «Προχωράει κι αυτό, άρα μια δεύτερη εκκρεμότητα λύνεται», επεσήμανε ο κ. Μώραλης.
Όσον αφορά τα θέματα καθημερινότητας, σημείωσε ότι η  καθαριότητα και το πράσινο έχουν  βελτιωθεί αισθητά, λέγοντας ότι πάντα υπάρχουν προβλήματα. «Δεν λέω ότι είμαστε τέλειοι.  Για την επόμενη Δημοτική Αρχή - που προφανώς πιστεύω ότι θα είμαστε πάλι εμείς -  μένουν να λύσει άλλες δύο μεγάλες εκκρεμότητες του Φαλήρου: τη ΧΡΩΠΕΙ και το ΣΕΦ»,  σημείωσε ο κ. Μώραλης και υπογράμμισε : «έχουμε ένα προγραμματισμό ώστε σιγά - σιγά αυτά τα πράγματα, να μπαίνουν σε έναν δρόμο. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε και έχω την εντύπωση ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας την επόμενη τετραετία, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε αυτά τα οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει».

Ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος   καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους  στην εκδήλωση και τους ευχήθηκε το 2019 να είναι ευτυχισμένο,  με υγεία  και καλοτυχία.  Ανέφερε ότι πέρασαν πέντε  καλά χρόνια, αλλά  και δύσκολα και ότι δούλεψαν όλοι σκληρά για την Γ΄ Δημοτική Κοινότητα και όχι μόνο για το Νέο Φάληρο, αλλά  και για ένα κομμάτι της  Καστέλλας,  με τα λάθη, με τα σωστά, με τις παραλείψεις. «Δεν ήμασταν τέλειοι, δεν γίναμε τέλειοι. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε», κατέληξε ο κ. Λιακόσταυρος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.