Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν οι Εθελοντικές Ομάδες του Διονύσου και της Άνοιξης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Οι Εθελοντικές Ομάδες της Άνοιξης και του Διονύσου είναι από τις πιο αξιόλογες, αξιόμαχες και δραστήριες στο όρια ευθύνης του Συνδέσμου μας. Συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις μας που διοργανώνονται και σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, του αστικού και περιαστικού πρασίνου, των δασών και άρα της ποιότητας ζωής του πολίτη.

Είναι πάντοτε σε απόλυτη ετοιμότητα όταν και όποτε αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές στην αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων και καταστροφών στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας.  

Για το λόγο αυτό οφείλουμε όλοι σεβασμό και ευχαριστίες στους εθελοντές και το εθελοντικό κίνημα γενικότερα. Δεν αρκεί όμως αυτό. Απαιτείται όμως πολλή δουλειά, τόσο στην εκπαίδευση των εθελοντών και την εξειδίκευσή τους στην αντιμετώπιση πολλών ειδών περιστατικών και φαινομένων, όσο και στην εξασφάλιση τους, τουλάχιστον από πλευράς ασφαλιστικής κάλυψης και εξοπλισμού, κυρίως στο πεδίο των επιχειρήσεων.


Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε όλοι να επικεντρωθούμε τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο και της αναμόρφωσης του θεσμικού και επιχειρησιακού πλαισίου της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας.

Εύχομαι σε όλους μία Καλή Χρονιά με υγεία, ασφαλείς εξόδους και ευόδωση των σκοπών και των στόχων μας».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.