Ακόμα και οι πιο ανυποψίαστοι πολίτες της χώρας έχουν αντιληφθεί πλέον ότι ο «προοδευτισμός» που συχνά επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια από τις πιο σκληρές μορφές οπισθοδρομισμού σε όλα τα πεδία.
Αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν αλλά και το πρόσφατο διάστημα στη συζήτηση ενόψει της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντιστέκεται σθεναρά στο να υιοθετήσει το αίτημα για αναθεώρηση του άρθρου 16 και κατά συνέπεια ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ένα αίτημα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ εκφράζουν εδώ και πολλά χρόνια και πλέον έχει καταστεί αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, καθώς άπαντες αναγνωρίζουν τα πολλαπλά ωφέλη που θα προκύψουν, τόσο για την οικονομία της χώρας, όσο και για το δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα για την παράταξή μας.
Η παραπάνω επιλογή της κυβέρνησης είναι το «κερασάκι στην τούρτα» της συνολικής πολιτικής για την παιδεία. Συμπληρώνει άρρηκτα τη δράση των κύριων Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου η οποία έχει οδηγήσει την παιδεία σε μια απότομη στροφή προς το χθες.
Κανένας δεν περίμενε τίποτα καλύτερο από μια κυβέρνηση που έχει αποδειχτεί δέσμια των ιδεοληψιών της. Το μέλλον, όμως, δεν περιμένει. Και ούτε η πατρίδα μας, ούτε οι πολίτες μπορούν να περιμένουν άλλο, βλέποντας τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης να τους κρατούν σε ένα παρελθόν που δεν μας αξίζει.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.