Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου/ Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου εξελέγη νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΤ εξέλεξε ομόφωνα την Τρίτη τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς. Αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και ο Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος της Alpha Bank. Καθήκοντα γ' αντιπροέδρου θα αναλάβει, όταν εκλεγεί, ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Eurobank Ergasias. Μέλος του ΔΣ της ΕΕΤ ορίστηκε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Attica Bank, Γεώργιος Μιχελής.
Αμέσως μετά, το διοικητικό συμβούλιο παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του απερχόμενου προέδρου, Νικολάου Καραμούζη.
Υπό την προεδρία του κ. Καραμούζη από το 2016 μέχρι σήμερα η ΕΕΤ επιτέλεσε, σε μια δύσκολη συγκυρία, πολυσχιδές έργο, σε κρίσιμους για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα τομείς, εντός και εκτός Ελλάδος, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΤ. Το Διοικητικό Συμβούλιο και η γενική γραμματέας της ΕΕΤ ευχαρίστησαν θερμά τον πρόεδρο κ. Καραμούζη για την εξαιρετική και ανεκτίμητη προσφορά και συμβολή του στις εργασίες αυτής και του παρέδωσαν σχετικό ειδικό αφιέρωμα για τα πεπραγμένα της ΕΕΤ, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Στο γεύμα που ακολούθησε συμμετείχαν οι διοικήσεις όλων των μελών της ΕΕΤ, οι πρόεδροι των Επιτροπών της, και η γενική γραμματέας.
«Ευχαριστώ θερμά τις διοικήσεις των μελών για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Αναλαμβάνω την προεδρία, σε χρονική στιγμή κατά την οποία ο προηγούμενος πρόεδρος και όλα τα άλλα μέλη είχαν θέσει πολύ ψηλά τον πήχη για το ρόλο της ΕΕΤ και μας κληροδοτούν με έργο πλούσιο σε ποιότητα και ποσότητα», δήλωσε ο νέος πρόεδρος, Γιώργος Χαντζηνικολάου.
«Δεσμεύομαι από κοινού με τους αντιπροέδρους να συνεχίσουμε την εποικοδομητική παρουσία της ΕΕΤ δεδομένων και των πολλαπλών προκλήσεων, αλλά και των αναγκαίων μετασχηματισμών, στους οποίους θα πρέπει να ανταποκριθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό, εντός και εκτός Ελλάδος, οικονομικό περιβάλλον», συμπλήρωσε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.