Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/02/2019 η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, υπό την Προεδρία του Προέδρου κ. Ιωάννη Γερ. Βουτσινά.

Στη συνέχεια στα πλαίσια της υποχρέωσης της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου προς τα μέλη του, ακολούθησε ημερίδα μικρής διάρκειας με θέμα: “Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο, Εστίαση, Εκπαίδευση”, με εισηγητή το Σύμβουλο Επιχειρήσεων κ. Εμμανουήλ Νικολαϊδη.



Μετά το πέρας της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου, την οποία ευλόγησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Παναγιώτου Προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιά. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Ε.Ε.Π. υπό την Προεδρία του Ιωάννη Βουτσινά, τόνισε την δέσμευση του για στενή συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με τα Επιμελητήρια και τους Επαγγελματικούς Φορείς για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης της Κ.Ε.Ε.Ε κ. Ιωάννης Βουτσινάς ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους μια καλή και δημιουργική χρόνια και στη συνέχεια έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα. Πέραν του κ. Πατούλη, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Α’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Β’ Αντιπρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ και Πρόεδρος Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος κ. Γιώργος Ασμάτογλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π κ. Γεώργιος Σταματογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Ο.Σ.Π. κ. Μιχαήλ Αγρανιώτης, οι Γενικοί Γραμματείς του Ε.Β.Ε.Π. κ. Δημήτριος Μαρκομιχάλης και του Β.Ε.Π. κ. Θεόδωρος Ματθιουδάκης, οι Πρόεδροι της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών-Βιοτεχνικών Σωματείων Περιφέρειας Πειραιά κ. Ιωάννης Τσάκος, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου κ. Παύλος Πολιτάκης (Οικονομικός Επόπτης Ε.Ε.Π.), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων κα Θεοδώρα Γουργούλη, του Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων κ. Νικόλαος Μαυρίκος, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένος κ. Θεολόγος Θεολογίτης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών κ. Σταύρος Πέρρος καθώς και ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Τουριστικής Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης κ. Μιχαήλ Χήτος.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής κ. Δημήτριος Τσαμόπουλος, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων “Η Ελπίς” κ. Λεωνίδας Σπάλας, και από το Σύλλογο Χρυσοχόων-Ωρολογοποιών ο Γενικός Γραμματέας κ. Καραμπέτ Βαρμπετιάν και ο ταμίας κ. Δημήτριος Μπεριδάκης.

Αναδεικνύοντας την τεράστια γεωγραφική έκταση του Ε.Ε.Π. τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρόεδροι, των Εμπορικών Συλλόγων, Πειραιά κ. Νικόλαος Μανεσιώτης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Νικόλαος Πέτσας, Νίκαιας κ. Αθανάσιος Τσίνος, του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαλαμίνας κα Όρσια Ραπαντζίκου, της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Θριασίου και Πέριξ κ. Νικόλαος Πατιστής, του Σωματείου Καφεζαχαροπλαστειών Εστιατόρων Καφε-Μπαρ & Συναφών Επαγγελμάτων Θριασίου Πεδίου κ. Αλέξανδρος Μπέλλος (Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Π.), του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτριος Συξέρης (Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Ε.Ε.Π.), των Καταστηματαρχών Εστίασης Μεγάρων-Νέας Περάμου κ. Ιωάννης Μουρτζούκος (Β’ Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Π.), η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Περάματος κα Μενδρινού και ο κ. Χαρουτιάν Μαρκαριάν ως μέλος Δ.Σ. του Ε.Σ.Π. και μέλος Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π.

Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων Μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών, πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και πρώην Δήμαρχος Πόρου, ο πρώην Πρόεδρος Ε.Ο.Τ. και πρώην Δήμαρχος Μεθάνων κ. Χρήστος Πάλλης, ο πρώην Βουλευτής Α’ Πειραιά και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Καρύδης.

Από τις Αρχές του τόπου παρευρέθησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κα Σταυρούλα Αντωνάκου, η κα Χάρις Ζηλάκου, ο κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο κ. Παναγιώτης Ρέππας, ο κ. Νικόλαος Κούβαρης - Γενικός Γραμματέας Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής και ο κ. Νικόλαος Χουρσαλάς-Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού και Υποψήφιος Δήμαρχος.

Ο Πρόεδρος της ‘Α Δημοτικής Κοινότητας και Μέλος του Δ.Σ. Ε.Ε.Π. κ. Νικήτας Γκόλφης.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου.

Η εκπρόσωπος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών κα Ρωξάνη Μπουρδάκου.

Οι πρώην πολιτευτές κα Ευαγγελία Γιαννακάκου και η κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη.

Ο τέως Πρόεδρος του Ε.Ε.Π. κ. Γεώργιος Μπενέτος

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης σύντομες παρεμβάσεις, σε κλίμα σύνθεσης είχαν ο Α’ Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Π. κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον κ. Πατούλη, ο οποίος και προλόγισε τον καλεσμένο, ο κ. Λεωνίδας Μίχας Μέλος Δ.Σ. του Ε.Ε.Π. Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Σγουρού, ο κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος Μελος Δ.Σ. και Υπεύθυνος Προβολής και Επικοινωνιακής Πολιτικής του Ε.Ε.Π. Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος  με τον κ. Πατούλη, ο κ. Ζαχαρίας Πελέκης Μέλος Δ.Σ του Ε.Ε.Π.-Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Χαϊκάλη και η κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη Μέλος Ε.Ε.Π. Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην περιφέρεια Νήσων Πειραιώς με το συνδυασμό του κ. Πατούλη.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βουτσινάς ευχήθηκε στον κ. Πατούλη καλή επιτυχία και καλή θητεία στο δύσκολο έργο της Περιφέρειας. Επίσης, συνεχάρει τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Ε.Π. που συμμετέχουν στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, γιατί πιστεύει ότι η ισχυροποίηση της κοινωνίας μπορεί να επιτευχθεί από την συμμετοχή και εμπλοκή των ανθρώπων της αγοράς στα κοινά και έκλεισε με το σύνθημα Ισχυρή Αγορά-Ισχυρή Κοινωνία!

Στο τέλος της συνεδρίασης οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.