Αποτέλεσμα εικόνας για ποεδην υποικ
Ταλαιπωρία περιμένει όσους οδηγούς επιλέξουν να μετακινηθούν με τα οχήματά τους στο κέντρο της Αθήνας, λόγω συγκεντρώσεων.
Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι στις 12:30 μέχρι τις 15:00 στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις. 
Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν οι οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του Δρομοκαΐτειου.
Στάση εργασίας στο Δημόσιο
Παναττική στάση εργασίας πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ, η οποία στις 12:30 έχει δώσει ραντεβού έξω από το ΥΠΟΙΚ. Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί τη χορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 και άμεση ρύθμιση για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. 
Η στάση εργασίας είναι από τις 12:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου.
Και η ΠΟΕΔΗΝ στο ΥΠΟΙΚ
Την ίδια ώρα πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου θα βρίσκεται η ΠΟΕΔΗΝ, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του Δρομοκαΐτειου. Η Ομοσπονδία ζητά την άμεση και οριστική ρύθμιση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, άμεση ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση στους μισθούς, χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού αναδρομικά και χορήγηση της διαφοράς Επιδόματος Ευθύνης στο μισθό και τα αναδρομικά.
Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα από τις 12.00 έως τις 15.00.
Στο Μαξίμου οι καθαρίστριες
Στις 11:00 το πρωί οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρείου θα βρίσκονται έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενες βρίσκονται στην πόρτα της απόλυσης, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους τον Αύγουστο και ξεκινάει από τώρα νέος διαγωνισμός πρόσληψης νέων καθαριστριών στο Νοσοκομείο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.