Αποτέλεσμα εικόνας για αστυνομια ελ βενιζελος
Ενα θρίλερ εξελίσσεται από την περασμένη Πέμπτη, μετά τη σύλληψη ενός Ρώσου επιχειρηματία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Οπως μεταδίδει το TASS, επικαλούμενο τον δικηγόρο του, ο Ρώσος ειδικός στα ενεργειακά, Yevgeny Kalinin, συνελήφθη στη χώρα μας μετά από αίτημα της Ουκρανίας. 
Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Ραχιώτη, ο οποίος επισκέφθηκε τον πελάτη του στις φυλακές Κορυδαλλού, η σύλληψή του είναι παράνομη.
«Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να παραδεχθούν ότι η σύλληψη του Kalinin ήταν αδικαιολόγητη και παράνομη», δηλώνει.
Ο δικηγόρος είπε στο TASS, ότι ο πελάτης του έφτασε στην Αθήνα την Πέμπτη για επαγγελματικό ταξίδι και κρατήθηκε στο αεροδρόμιο. Την Παρασκευή, ο Εισαγγελέας τον έστειλε στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι να λάβει το αίτημα έκδοσης της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον Ραχιώτη, η υπόθεση είναι πολιτικά παρακινούμενη και στοχευμένη ενάντια στη Ρωσία.
Ο 52χρονος Ρώσος ταξίδευε στην Ελλάδα καθώς συνεργαζόταν με μεγάλες ελληνικές εταιρείες στον τομέα της ενέργειας. Η τελευταία του επίσκεψη, μάλιστα, ήταν στο πλαίσιο των συζητήσεων του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα σχετικά με την προσέλκυση των επενδύσεων.
Ο Kalinin φέρεται να κατηγορείται ότι εργαζόταν σε εταιρείες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του πρώην Ουκρανού προέδρου Βίκτωρ Γιανούκοβιτς.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.