Αποτέλεσμα εικόνας για διαβημα ελλαδας στην αγκυρα
Με αυστηρό διάβημα θα απαντήσει η Αθήνα στην Αγκυρα, για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού, ενώ πετούσε προς το Αγαθονήσι για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Το διάβημα που αναμένεται τις επόμενες ώρες, έως το πρωί της Τρίτης, η Αθήνα θα ζητά την πιστή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, ενώ θα τονίζει ότι το περιστατικό πρωτίστως υπονομεύει την ασφάλεια των εμπλεκομένων και δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Open.


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Αγκυρα, η παρενόχληση του ελικοπτέρου- την οποία αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Αγαθονήσι- δεν έγινε. Συγκεκριμένα, πηγές ασφαλείας της Τουρκίας ανέφεραν ότι τα τουρκικά μαχητικά δεν επιχείρησαν καμία παρενόχληση και άσκησαν τα συνήθη καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, δύο τουρκικά F-4 επιχείρησαν να πλησιάσουν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι, αναγκάζοντάς το να κάνει ελιγμούς, ωστόσο αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.