Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2000 όταν ο νεαρός επέστρεφε στο σπίτι του. 


Έξω από το στρατόπεδο Στεφανάκη, δέχτηκε μια «αδέσποτη» σφαίρα πολεμικού όπλου.

Το ποσό των 800.000 ευρώ και επιπλέον τους νόμιμους τόκους, καλείται να καταβάλλει το ελληνικό Δημόσιο στους γονείς και τα δύο αδέλφια ενός νεαρού φοιτητή, ο οποίος έχασε τη ζωή του από «αδέσποτη» σφαίρα έξω από το στρατόπεδο Στεφανάκη.

Το «πράσινο φως» για την καταβολή της αποζημίωσης άναψε το Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), απορρίπτοντας αίτηση  του Ελληνικού Δημοσίου που ζητούσε να αναιρεθεί η  απόφαση  του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία είχε επιδικαστεί στους συγγενείς του αδικοχαμένου νεαρού την αποζημίωση των 800.000 ευρώ.

Το τραγικό συμβάν για τον άτυχο φοιτητή, μόλις 22 ετών, έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2000. Ο νεαρός επέστρεφε με τη vespa του από την Ελευσίνα στο σπίτι του  στη Νίκαια, όταν ξαφνικά δέχθηκε μια αδέσποτη σφαίρα πολεμικού όπλου, έξω από το στρατόπεδο Στεφανάκη, στη λεωφόρο Σχιστού στο Σκαραμαγκά. Η φονική σφαίρα, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, προέρχονταν από το όπλο  33χρόνου επιλοχία πυροβολικού της 180 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων ο οποίος εκτελούσε εκείνη τη νύκτα καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας στρατοπέδου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικαστική απόφαση, το μοιραίο βράδυ - 24ης προς τη 25η Ιουλίου 2000 - ο σκοπός της κεντρικής πύλης του στρατοπέδου είχε ειδοποιήσει τον επιλοχία Γ. Δ. που ήταν αξιωματικός υπηρεσίας ότι από την βορειοδυτική πλευρά του στρατοπέδου ακουστήκαν  σφυρίγματα.

Έγιναν αμέσως οι απαραίτητοι έλεγχοι, κατά τους οποίους δεν διαπιστώθηκε τίποτα το ύποπτο. Παρ' όλα αυτά ο αξιωματικός υπηρεσίας κατευθύνθηκε προς το συρματόπλεγμα του στρατοπέδου που βρίσκεται παράλληλα προς την Νέα Λεωφόρο Σχιστού. Εκεί φώναξε δύο φορές «Αλτ τι σι», χωρίς όμως να λάβει απάντηση. Αμέσως, όπλισε το όπλο του και πάτησε τη σκανδάλη. Όμως το όπλο του παρουσίασε εμπλοκή. Τότε ζήτησε το όπλο του λοχία και άρχισε να φωνάζει ρωτώντας αν υπήρχε κάποιος έξω από το στρατόπεδο.

Και ενώ δεν έλαβε καμία απάντηση άρχισε να πυροβολεί και πάλι προς το δρόμο. Μόλις σταμάτησε το να πυροβολεί, ακούστηκε από την πλευρά της Λεωφόρου Σχιστού δυνατή κραυγή. Ο 22χρονος φοιτητής περνούσε εκείνη την στιγμή με  την vespa του για να πάει σπίτι του. Βρίσκονταν μόλις 170 μέτρα από το στρατόπεδο...

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.