Και άλλη παραίτηση ευρωβουλευτή στην Χρυσή Αυγή

Κρίση έχει ξεσπάσει στη Χρυσή Αυγή με αφορμή τις ευρωεκλογές, καθώς η προσπάθεια του αρχηγού Μιχαλολιάκου να τοποθετήσει απόλυτα ελεγχόμενους υποψηφίους οδηγεί σε παραιτήσεις εν ενεργεία ευρωβουλευτών.

Τελευταίο κρούσμα είναι η παραίτηση του ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη, που επιτέθηκε μάλιστα στον αρχηγό της οργάνωσης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να τοποθετήσει τον Γιάννη Λαγό επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ναζιστικής οργάνωσης, αλλά όχι μόνο. Θέλει να αποσύρει από το ψηφοδέλτιο και όσους μπορούν να απειλήσουν τον Γιάννη Λαγό στην συλλογή ψήφων, προκαλώντας έτσι την κρίση.

Πρώτα ήρθε η ανεξαρτητοποίηση του Ελευθέριου Συναδινού που έχει αποχωρήσει εδώ και έναν χρόνο και έχει ιδρύσει το δικό του «κόμμα», το «ΠΑΤΡΙΕ». Είναι τώρα υποψήφιος με τον Γιώργο Καρατζαφέρη στις ευρωεκλογές. Μετά ήρθε η αποχώρηση του Γιώργου Επιτήδειου, που επίσης κόπηκε απο το ευρωψηφοδέλτιο λόγω του Λαγού και τώρα ήρθε η ώρα του ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη. Που δεν έκρυψε την οργή του για τον αποκλεισμό του από το ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

Ο Λάμπρος Φουντούλης, απο τα δυνατά ονόματα της οργάνωσης, αφού μέχρι πρότινος προβαλλόταν ως ο «πατέρας του ήρωα συναγωνιστή» τους, που δολοφονήθηκε από τρομοκράτες έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με δήλωσή του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που ελήφθη η απόφαση, αφήνοντας αιχμές εναντίον του «Αρχηγού» αν και όπως λέει η απόφασή του είναι «σεβαστή».
Παραιτήθηκε ο ευρωβολευτής Φουντούλης από την Χρυσή Αυγή
Ο Λ. Φουντούλης, χρησιμοποιώντας τα λόγια του Ν. Μιχαλιάκου: «Η Χρυσή Αυγή δεν θα σας προδώσει, εσείς μην προδώσετε τη ΧΑ», έσπευσε να τονίσει: «Όσον αφορά εμένα, ένα είναι σίγουρο: πως εγώ δεν πρόδωσα τη Χρυσή Αυγή…» Αφήνοντας να εννοηθεί οτι την Χρυσή Αυγή την πρόδωσε ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στη δημόσια δήλωσή του, ο ευρωβουλευτής της Χ.Α. δεν κρύβει την πικρία του καθώς -όπως τονίζει- «άξιζα μια προσωπική επαφή για να μου ανακοινώσει την απόφασή του, για τους όποιους λόγους τον οδήγησαν σ’ αυτή…» και ανακοινώνει την απόφασή του να μην ασχοληθεί πλέον ενεργά με την πολιτική. Οπως φαίνεται και εγράφη και στον τύπο (βλ. Εφημερίδα των Συντακτών), η ναζιστική οργάνωση και τα κορυφαία στελέχη της, βλέποντας οτι έρχονται καταδίκες στην δίκη που ακόμα είναι σε εξέλιξη, ψάχνει τρόπους για να προστατεύσει όσους κινδυνεύουν με φυλακή.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.