Καλοκαιρι στο Ηρώδειο

Την Πέμπτη 2 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι ξεκινά η προπώληση για τη «Νόρμα» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που θα παρουσιαστεί αυτό το καλοκαίρι στο Ηρώδειο.

Μια όπερα απολύτως και πολλαπλά συνδεδεμένη με την Ελλάδα, η Νόρμα του Μπελλίνι επιστρέφει από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο στις 5, 7, 9 και 11 Ιουνίου 2019 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Το φλογερό ερωτικό τρίγωνο
Το ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στην επίορκη πρωθιέρεια των Δρυιδών, τη νεότερη συνάδελφό της και τον Ρωμαίο ανθύπατο θα ξαναζωντανέψει στην εντυπωσιακή σκηνοθεσία του Κάρλους Παντρίσσα των Λα Φούρα ντελς Μπάους.

Ο Παντρίσσα είναι ένας από τους έξι καλλιτεχνικούς διευθυντές της διάσημης κολεκτίβας των Λα Φούρα ντελς Μπάους από τη Βαρκελώνη, οι οποίοι από το 1979 που ιδρύθηκαν έως σήμερα έχουν ασχοληθεί με κάθε μορφή των παραστατικών τεχνών: από το θέατρο δρόμου ως το ψηφιακό θέατρο και από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών της Βαρκελώνης ως την όπερα, στην οποία βρήκαν την ιδανική μορφή έκφρασής τους.

H λίστα των συνεργασιών τους με σπουδαίες όπερες και φεστιβάλ είναι ατελείωτη: Παρίσι, Λονδίνο, Ζάλτσμπουργκ, Μαδρίτη, Βερόνα, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Λυών, Ρώμη, Φρανκφούρτη, Σύδνεϋ, Μόναχο, Χιούστον κ.ά., ενώ ατελείωτα είναι τα δημοσιεύματα και τα πρωτοσέλιδα στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου.

Διεθνούς φήμης συντελεστές
Διευθύνει ο διεθνώς καταξιωμένος αρχιμουσικός Γιώργος Μπαλατσινός.

Νόρμα η διάσημη Ιταλίδα υψίφωνος Κάρμεν Τζανναττάζιο, η οποία έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα όπως, μεταξύ άλλων, η Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης, η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, το Ρεάλ της Μαδρίτης, η Κρατική Όπερα του Μονάχου, η Όπερα των Παρισίων, η Σκάλα του Μιλάνου, η Κρατική Όπερα της Βιέννης κ.ά.

Στη δεύτερη διανομή τη Νόρμα ερμηνεύει η ανερχόμενη Αμερικανίδα υψίφωνος Μάρτζορι Όουενς, η οποία έχει ερμηνεύσει τον ρόλο με επιτυχία στην Εθνική Όπερα της Αγγλίας στο Λονδίνο.

Βιντσέντζο Μπελλίνι «Νόρμα»
Ωδείο Ηρώδου Αττικού 5, 7, 9, 11 Ιουνίου 2019 / Ώρα έναρξης 21.00

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Μπαλατσινός
Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Κάρλους Παντρίσσα / Λα Φούρα ντελς Μπάους
Κοστούμια: Αϊτσίμπερ Σανς / Λα Φούρα ντελς Μπάους
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Βιντεοπροβολές: Μαρκ Μολίνος, Αλμπέρτο ντε Γκόμπι / Λα Φούρα ντελς Μπάους
Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Πολλιόνε: Άρνολντ Ρουτκόφσκι (5, 9, 11/6) – Θ.Α. (7/6)
Οροβέζο: Ρέυμοντ Ατσέτο (5, 9/6) – Τάσος Αποστόλου (7, 11/6)
Νόρμα: Κάρμεν Τζανναττάζιο (5, 9, 11/6) – Μάρτζορι Όουενς (7/6)
Ανταλτζίζα: Τσέλια Κοστέα (5, 9, 11/6) – Έλενα Κασσιάν (7/6)
Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και Μονωδούς της ΕΛΣ

Τιμές εισιτηρίων: 25, 45, 55, 60, 85, 100 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό: 15 ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων για τη Νόρμα στο Ηρώδειο ξεκινά την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 στις 12.00 το μεσημέρι, και πραγματοποιείται στα: Ταμεία ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (Καθημερινά 09.00-21.00)

Τηλεφωνικό κέντρο: 2130885700 / Ομαδικές κρατήσεις: 213 088 5742

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.