Με επιτυχία συνεχίζεται η ανακύκλωση ρούχων στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης. Από τα μέσα Φεβρουαρίου, έχει αναπτυχθεί ένα δίκτυο με ειδικούς κάδους συλλογής ρούχων και υποδημάτων (κόκκινοι κάδοι), το οποίο αποτελείται συνολικά από 30 σημεία συλλογής σε όλη την έκταση του Δήμου.
Στα συγκεκριμένα σημεία συλλέγονται παλιά ρούχα, υφάσματα και υποδήματα, στα οποία γίνεται διαλογή. Όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση οδηγούνται προς επαναχρησιμοποίηση μέσα από τη δομή της Κοινωνικής Ιματιοθήκης του Δήμου, ενώ τα υπόλοιπα οδηγούνται προς ανακύκλωση στην κλωστοϋφαντουργία.  Επιπλέον από την εταιρεία που υλοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων, υπάρχει ανταποδοτικό όφελος προς τον Δήμο. Στο πλαίσιο αυτό ο εκπρόσωπος της εταιρείας παρέδωσε 5 δωροεπιταγές πριν το Πάσχα στον Δήμαρχο Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσο Μαυρίδη.
Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων κερδίζουμε διπλά. Πρώτον, διότι, σε συνδυασμό με την ανακύκλωση άλλων υλικών, μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων που ως Δήμος αποθέτουμε στον ΧΥΤΑ της Φυλής, άρα μειώνονται τα έξοδα του Δήμου. Δεύτερον διότι μέσα από αυτή τη συνεργασία με τους κόκκινους κάδους ενισχύουμε την Κοινωνική μας Ιματιοθήκη και το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο. Οι δωροεπιταγές που παραλάβαμε από την εταιρεία έχουν διατεθεί διαμέσου των Κοινωνικών μας Υπηρεσιών σε επωφελούμενους του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.