Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού τοποθετήθηκαν σε επτά σημεία του Δήμου 
Πειραιά, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανακύκλωσης Έντυπου Χαρτιού  που εφαρμόζει ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) σε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής και στον οποίο συμμετέχει ο Δήμος Πειραιά.
Η καθημερινή διαχείριση και ο έλεγχος του προγράμματος πραγματοποιείται με σύγχρονο σύστημα διαχείρισης στόλου (fleet management), με ζύγιση και καταγραφή της συλλεγόμενης ποσότητας χαρτιού σε πραγματικό χρόνο, με τη χρήση του δικτύου γεωεντοπισμού (GPS) για τον προσδιορισμό της θέσης του οχήματος και του κάδου, καθώς και τη χρήση δικτύου κινητής τηλεφωνίας (GSM) για την μεταφορά δεδομένων της θέσης και ζύγισης.


Τα σημεία που τοποθετήθηκαν οι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού είναι τα εξής :
1. Γωνία Λεωφ. Χατζηκυριακού και Μαρίας Χατζηκυριακού, 2ο Λύκειο Καλλίπολης.
2. Δωδεκανήσου και Ερμουπόλεως Καμίνια στα σχολεία.
3. 1Ο ΕΠΑ.Λ. Πειραιά (πρώην ΣΚΥΠ), Λεωφ. Αθηνών – Πειραιώς 95, Πειραιάς.
4. ΟΑΕΔ Πειραιά, Μαυρομιχάλη 17 Πειραιάς, στο συγκεκριμένο σημείο εξυπηρετείται και το συγκρότημα σχολείων.
5. Λ. Ειρήνης και Εθνάρχου Μακαρίου, πλησίον νοσοκομείου Metropolitan.
6.  Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.
7. Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Υπενθυμίζεται ότι με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, αξιοποιείται το οικόπεδο  Mελετόπουλου στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, στο οποίο θα  δημιουργηθεί Θεματικό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ανακύκλωσης, προκειμένου να υπάρχει στην πόλη ένας πολυχώρος όπου μαθητές, αλλά και δημότες όλων των ηλικιών θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις για τα οφέλη της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πειραιά, έχει τοποθετήσει 8 νέα ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης μας, προκειμένου οι δημότες να ανακυκλώνουν και συγκεκριμένα στα εξής σημεία:
Α΄ Δημοτική Κοινότητα
Πλατεία Πηγάδας
Μαρίας Χατζηκυριακού
Β΄ Δημοτική Κοινότητα
Πλατεία Καραϊσκάκη
34ου Συντάγματος & Ευαγγελιστρίας
Γ΄ Δημοτική Κοινότητα
Τζαβέλλα και Αλέξ. Παπαναστασίου
Δ΄ Δημοτική Κοινότητα
πλατεία Γεννηματά
Δωδεκανήσου & Ερμουπόλεως
Ε΄ Δημοτική Κοινότητα
Βλαχάκου και Μήλου

O Δήμαρχος   Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε πως η Δημοτική Αρχή Πειραιά τα τελευταία 5 χρόνια έχει υλοποιήσει ενέργειες προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες για τα οφέλη της ανακύκλωσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι η ανακύκλωση είναι υπόθεση του καθενός από εμάς, ότι πρέπει να είναι τρόπος ζωής και ότι θα πετύχει μόνο με την ενεργή συμμετοχή μας».
Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στη δημιουργία Θεματικού Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ανακύκλωσης στο οικόπεδο Μελετόπουλου, λέγοντας πως είναι εξαιρετικά σημαντικό που σε αυτόν τον χώρο θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις για την ανακύκλωση και την  προστασία του περιβάλλοντος.
Επίσης, ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι  έχουν τοποθετηθεί στην πόλη του Πειραιά 8 νέα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, δίνοντας κίνητρα στους δημότες να ανακυκλώνουν συστηματικά, ενώ έχουν υλοποιηθεί συνέργειες με στόχο την ενημέρωση πολιτών και μαθητών για την ανακύκλωση.
«Στον τομέα της ανακύκλωσης χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, προκειμένου να αποκτήσουν οι δημότες μας και τα παιδιά από μικρή ηλικία περιβαλλοντική συνείδηση. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.