Ο υπουργός Οικονομικών, ως ήταν αναμενόμενο, ξεδίπλωσε το σχεδιασμό της κυβέρνησης, δίνοντας έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, στις μειώσεις φόρων, στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, στη μείωση της φορολογίας, αν και οι εκπρόσωποι των funds έδειξαν αρκετά ενημερωμένοι για τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες.
«Αναμφίβολα η Ελλάδα έχει διανύσει ένα μακρύ δρόμο την τελευταία δεκαετία, επιστρέφοντας πλέον στην κανονικότητα. Η Ελλάδα διαθέτει πολιτική σταθερότητα, κερδίζει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, εφαρμόζει αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, απομακρύνει εμπόδια, αντιμετωπίζει αδυναμίες και αβεβαιότητες. Η ύπαρξη εξαιρετικών ευκαιριών, ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και η σημαντική γεωπολιτική θέση της, καταστούν την Ελλάδα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Χ. Σταϊκούρας.


Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ως και αυτήν την ώρα συνεχίζονται τα τετ-α-τετ του υπουργού Οικονομικών με εκπροσώπους επενδυτικών funds, ενώ αύριο το πρωί θα συμμετάσχει σε roundtable με ξένους. Οι επαφές αυτές γίνονται με φόντο το απίστευτο ράλι των ελληνικών ομολόγων, που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Το 10ετές έσπασε το ψυχολογικό φράγμα του 1,4%, ενώ το 5ετές τείνει να πέσει κάτω από 0,7%!!!


Στο 14ο Road Show, συνολικά πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 600 κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρείες, στις οποίες συμμετείχαν 100 επενδυτικά funds και 140 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.