Οι φωτιές που ξέσπασαν το απόγευμα, προκάλεσαν πανικό στον καταυλισμό, ενώ η πυροσβεστική επιχειρεί σε δυσμενείς συνθήκες λόγω του συνωστισμού. 
Στο σημείο βρίσκονται 3 οχήματα με 6 πυροσβέστες. 
Από το κέντρο της Μόριας, μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο Μυτιλήνης μια απανθρακωμένη σορός. Αυτή την ώρα διενεργείται εξέταση από ιατροδικαστή. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμα καταφέρει να φτάσουν στα κοντέινερ όπου ξεκίνησε η φωτιά, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για άλλο απανθρακωμενο άτομο
Στο σημείο βρέθηκε αμέσως μετά τη φωτιά ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης ο οποίος φέρεται να προπηλακίστηκε από μετανάστες.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σημειώθηκαν δυο πυκαγιές, η πρώτη στις 16:45 περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.
Αμέσως μετά τις φωτιές, ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη.
Τέλος, ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις αναχωρούν ήδη με προορισμό την Μυτιλήνη. Στο σημείο μεταβαίνουν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.