Ο Φαν'τ Σιπ είπε στην συνέντευξη Τύπου για:
Το παιχνίδι και το τι περιμένει: Περιμένω ένα παιχνίδι με ένταση. Η Φινλανδία παίζει εντός με τον κόσμο της. Παίζουμε ένα πολύ σημαντικό ματς για να μείνουμε στο... παιχνίδι της πρόκρισης. Οι δύο ομάδες θα δώσουν μάχη για μία σημαντική νίκη. Εάν κερδίσουμε θα κλείσουμε την διαφορά και θα έχουμε τις ελπίδες μας για να πάμε στο Euro. Είναι μία αναμέτρηση όπου διακυβεύονται πολλά.
Τον Πούκι: Ξέρω τις δυνάμεις του όμως δεν παίζω εγώ. Το σημαντικό είναι πως τον ξέρει η άμυνά μας. Έχουμε δει υλικό της Εθνικής Φινλανδίας. Είναι ένας σημαντικός παίκτης και θα πρέπει να τον διαχειριστούμε και να τον αντιμετωπίσουμε ανάλογα. Είδαμε βίντεο με την Φινλανδία και με μεμονωμένους παίκτες. Ο Πούκι είναι πολύ καλός παίκτης και θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε.
Τον Πούκι και τον Λιτμάνεν: Ο Πούκι είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Ο Γιάρι όμως σημαίνει πολλά περισσότερα κυρίως για όσα πέτυχε στην καριέρα του με μεγάλες ομάδες. Ο Γιάρι υπήρξε μεγάλος παίκτης. Είναι διαφορετικοί παίκτες. Ο Πούκι έχει δρόμο ακόμα.
Την κατάσταση που βρήκε την Εθνική: Δουλεύουμε έναν μήνα τώρα μαζί με την ομάδα που έχουμε και με τους Φύσσα και Κωνσταντινίδη. Έχουμε δει πολλά ματς και πολλούς παίκτες. Ξέρουμε πως έχουμε μία καλή ομάδα. Διαλέξαμε παίκτες που παίζουν στις ομάδες τους και που είναι σε καλή κατάσταση. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη, αλλιώς δεν θα καθόμασταν εδώ. Καταλαβαίνουμε πως είναι δύσκολη η κατάσταση αλλά οι τελευταίες ημέρες ήταν καλές. Είχαμε καλό κλίμα και δεν εντοπίσαμε αρνητική ενέργεια. Δεν είδαμε τα προβλήματα που αναφέρατε. Περιμένουμε το 100% από τους παίκτες για ένα καλό αποτέλεσμα. Να τα δώσουν όλα για την χώρα τους. Είναι προνόμιο αυτό. Να παίζεις για την Εθνική. Μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα εάν το πιστέψουμε. Έχω πει στους παίκτες μου ότι πρέπει να παίξουν για την χώρα και το εθνόσημο. Εάν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Την... αγωνία του Φινλανδού τεχνικού και την πληροφόρηση που είχε από πρώην παίκτη του:Ο Φινλανδός τεχνικός δεν μας έχει δει να παίζουμε. Ούτε εγώ έχω δει όμως αυτήν την ομάδα να παίζει. Αυτόν τον αντίπαλό μας με τον συγκεκριμένο προπονητή. Έχουμε τις ιδέες μας που δουλέψαμε και θέλουμε να τις δούμε στο γήπεδο.
Τον Λουντ και το εάν οι παίκτες του, του έχουν αναφέρει κάτι: Ναι μιλάμε με τους παίκτες μας. Από όλες τις πλευρές παίρνουμε πληροφορίες. Είναι παίκτης που μπορεί να καλύψει πολύ καλά το κέντρο. Είναι δυνατός, σκληρός και γρήγορος. Είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Μας έχουν πει οι παίκτες μας που τον ξέρουν ορισμένες λεπτομέρειες. 
Τα απλά πράγματα που προσπάθησαν να μεταφέρουν: Τα απλά πράγματα προσπαθούμε να τα δείξουμε με βίντεο και άλλα πράγματα. Κοιτάμε για να έχουμε την πιο καλή απόδοση. Έχουμε εντοπίσει την απόσταση που υπάρχει με την επίθεση και τις άλλες γραμμές. Ήταν μεγάλη. Ειδικά η απόσταση μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Έχουμε εντοπίσει πράγματα που χρίζουν βελτίωση. Κάναμε πολλές επεξηγήσεις καθώς δεν μπορούσαμε να προπονηθούμε πολύ. Δεν έχουμε τον χρόνο να κάνουμε πολλές προπονήσεις.