Σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι «δικεφάλων» των τελευταίων ετών, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 2-2 και έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να... ξεφύγει!


Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο 58′ και στο 79′ σκόραρε με τον ίδιο δημιουργό (Λημνιό) και τον ίδιο… εκτελεστή (Σβιντέρφσκι), αλλά η ΑΕΚ με πολλές και σημαντικές απουσίες ισοφάρισε με τον Τσιγκρίνσκι (54′) και τον Ντέλετιτς (78′).

Ο Ελβετός ρέφερι συμβουλευόταν συνεχώς το VAR σε πέναλτι και γκολ και τελικά φαίνεται ότι πήρε τις σωστές αποφάσεις σε όλες τις φάσεις. Οι οποίες ήταν πάντως ξεκάθαρα δύσκολες.

Το ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2
Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει εκτός τον Ολιβέιρα και 3-5-2, αλλά ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε απόλυτα διαβασμένος. Το πρώτο 15λεπτο είχε εξαιρετικό ρυθμό με την μπάλα πάνω-κάτω, αλλά εν συνεχεία ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία από την εντελώς ντεφορμέ ΑΕΚ που δεν είχε κάπου να… πιαστεί. Σκόραρε στο 16′ το 0-1 και αμέσως άρχισε να… χτυπά την Ενωση από τη δεξιά πλευρά του με συνεχείς βαθιές μπαλιές και πλαγιοκοπήσεις. Η ΑΕΚ είχε μεγάλο πρόβλημα και ο Κωστένογλου το είχε δει. Πριν προλάβει να αλλάξει σύστημα ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 25′, αλλά ο Μπίσεσβαρ έχασε την ευκαιρία για ένα μεγάλο προβάδισμα τόσο νωρίς.

Αμέσως ο Κωστένογλου έκανε το σύστημα 4-2-3-1 με Λόπες αριστερό μπακ και μπροστά του τον Μάνταλο και Παουλίνιο μπροστά από Μπακάκη δεξιά. Η ΑΕΚ απέκτησε ενέργεια και έγινε σφιχτή, αλλά δεν έφτανε αυτό. Και έτσι το ημίχρονο έληξε 0-1.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ ξεκίνησε με 2 αλλαγές. Ντέλετιτς και Γιακουμάκης μπήκαν στο ματς. Η ΑΕΚ μπήκε με νεύρο, ο ΠΑΟΚ περίμενε και τελικά ήρθε από τα πόδια του Λιβάγια η ισοφάριση μέσω… Τσιγκρίνσκι. Το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά, αλλά ο ΠΑΟΚ τιμώρησε την ΑΕΚ αμέσως με τον ίδιο τρόπο. Λημνιός ξανά και Σβιντέρφσκι έκαναν το 1-2 και πάγωσαν τους 40.000 οπαδούς της Ενωσης.

Η ΑΕΚ αντέδρασε. Σκόραρε, αλλά ακυρώθηκε το γκολ του Μάνταλου λόγω οφσάιντ. Αλλά δεν το έβαλε κάτω. Επέμε και στο τέλος δικαιώθηκε με το γκολ του Ντέλετιτς από την ενέργεια του Μάνταλου.

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ πλησίασε το γκολ, αλλά ο ασταθής Μπάρκας έσωσε την ΑΕΚ από το 3ο γκολ. Και κάπως έτσι το μεγάλο ντέρμπι έληξε 2-2 και οι δύο ομάδες είδαν τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει.

To LIVE του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2

Οι ενδεκάδες στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2
ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου, 3-5-2): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο (46’ Γιακουμάκης), Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς, Λόπες, Μάνταλος (85’ Κλωναρίδης), Αλμπάνης (46’ Ντέλετιτς), Λιβάγια

ΠΑΟΚ (Α, Φερέιρα, 4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Λημνιός (77’ Ζαμπά) , Μπίσεσβαρ (88’ Μαουρίσιο), Σβιντέρσκι (65’ Ακπομ)

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.