Συνάντηση Μητσοτάκη με 80 περίπου πρωτοεκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ -

 Με τα «πρωτάκια», τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εκλέχθηκαν πρώτη φορά στις 7 Ιουλίου, συναντήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συζήτηση, που έγινε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και συνεχίστηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο που άνοιξε τις πόρτες του στα νέα στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μεταξύ άλλων, υπήρξαν πολλές συζητήσεις.
Ποδόσφαιρο, γυμναστική και σέλφις στα πηγαδάκια

Στα πηγαδάκια υπήρξαν χαλαρές συζητήσεις για ποδόσφαιρο και για γυμναστική, ενώ οι βουλευτές έβγαλαν αρκετές σέλφις. Ωστόσο, κυριάρχησε το μεταναστευτικό και η διαχείριση του ζητήματος από την κυβέρνηση, υπό το φόντο των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου.


Συνάντηση Μητσοτάκη με 80 περίπου πρωτοεκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ

 Μητσοτάκης: «Πλέον πρέπει να μιλάμε για μεταναστευτικό, όχι προσφυγικό»

«Με βάση τα στατιστικά στοιχεία των ροών πρέπει πλέον να μιλάμε για μεταναστευτικό και όχι για προσφυγικό» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς ακολουθούμε άλλη πολιτική. Πιο αυστηρή. Δεν ακολουθούμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης ως προς την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Εμάς μας νοιάζει η κριτική της κοινωνίας. Και το κλίμα φαίνεται να αλλάζει τόσο εντός της χώρας, όσο και στην Ευρώπη».
Μητσοτάκης σε βουλευτές: «Εσείς δεν θα αναγκαστείτε να κάνετε στροφή 180 μοιρών»

Έντονα συζητήθηκε και το γεγονός της ανανέωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρει πως βούλησή του είναι οι νέοι βουλευτές να είναι εισηγητές στα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή.
«Η συνοχή της Κ.Ο. πρέπει να είναι αρραγής. Χαίρομαι που βλέπω μια ομάδα που είναι πολύ δεμένη. Όσα νομοσχέδια θα έρθουν στη Βουλή, θα είναι σε πλήρη στοίχιση με αυτά που λέγαμε προεκλογικά. Δεν θα έρθετε ποτέ στη θέση να αναγκαστείτε να κάνετε στροφή 180 μοιρών», επεσήμανε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές.
Η ανανέωση της ΚΟ της ΝΔ

Αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι ριζικά ανανεωμένη καθώς σχεδόν οι μισοί βουλευτές, (το 40%), εκλέχθηκαν για πρώτη φορά.
Ειδικότερα, οι 59 από τους 158 βουλευτές που έχει η ΝΔ στη Βουλή, εισήλθαν για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο με μέσο ηλικιακό όρο τα 49 έτη ενώ οι 50 είναι άνδρες και οι 9 γυναίκες.
Η ανανέωση, όμως, είναι και ηλικιακή, καθώς 19 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των τριαντάρηδων -είναι δηλαδή γεννημένοι στη δεκαετία του 80- ενώ πέντε εξ αυτών είναι γυναίκες. Επίσης, 46 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των 40άρηδων, καθώς έχουν γεννηθεί στη δεκαετία του 70.
Τονίζεται δε ότι ο νεότερος βουλευτής του Κοινοβουλίου ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και είναι ο 29χρονος Ευάγγελος Λιάκος
Στη συνάντηση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Γιάννης Καλλιάνος, Νόνη Δούνια, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Στέλλα Μπίζιου, Περικλής Μαντάς, Κώστας Κυρανάκης κ.α. ενώ το παρών έδωσε και ο γραμματέας της «γαλάζιας» ΚΟ Σταύρος Καλαφάτης.

Ο Σταύρος Καλαφάτης με βουλευτές της ΝΔ
Οι νέοι βουλευτές της ΝΔ έφτασαν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου και πολλοί εξ αυτών δεν δίστασαν να μοιραστούν φωτογραφίες στα social media. Τις εντυπώσεις «έκλεψε» για ακόμα μια φορά, η Νόνη Δούνια. Η βουλευτής της ΝΔ επέλεξε για την εμφάνισή της στο Μέγαρο Μαξίμου ένα πιε ντε πουλ φόρεμα, pattern που θα φορεθεί ιδιαίτερα τη χειμερινή σεζόν.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.