Με εξαιρετική επιτυχία συνεχίζονται οι «Φθινοπωρινοί Πολιτιστικοί δρόμοι 2019» στο Δήμο Διονύσου, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη νεολαία αλλά και σ’ όσους αισθάνονται νέοι. Ο Πάνος Μαλανδρής, στα πλήκτρα και την ενορχήστρωση, η Μαίρη Τσαβαλιά και ο Νίκος Μαυρίδης στο τραγούδι και η μπάντα «What?!», ταξίδεψαν μουσικά τους παρευρισκόμενους με διαχρονικές ξένες επιτυχίες σε ρυθμούς Rock, Funk, Latin, Jazz, Disco, Rock‘n roll και παρέσυραν μικρούς και μεγάλους στο χορό. Ήταν μια βραδιά που πρόσφερε διασκέδαση αλλά, κυρίως, έδωσε βήμα στη νεολαία να εκφραστεί μέσα από πολιτιστικά μονοπάτια. 


Το Σαββατόβραδο της 26ης Οκτωβρίου 2019, ο Δήμος Διονύσου περπάτησε σε δρόμους ποιητικούς,  μελωδικούς και χορευτικούς, αναφορικά με μία σημαντική κοινωνικοπολιτική περίοδο της Ελλάδας (1953-1983). Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου παρουσιάστηκε,  μια βραδιά με ποίηση, που ακροβατούσε στις λεπτές γραμμές του πενταγράμμου και ακολουθούσε τα βήματα του φοξ τροτ και του ταγκό. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους μεγάλους Έλληνες Συνθέτες, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκι, Σταύρο Ξαρχάκο & Μάνο Λοϊζο και τους ποιητές, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργο Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσο, Ρίτα Μπούμη-Παπά, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ και Κατερίνα Γώγου.


Βασικοί συντελεστές αυτής της μαγευτικής παράστασης οι κ.κ.: Ευτυχία Αδειλίνη -  Μπομπή, Αφροδίτη Σφαιροπούλου, Διονύσης Βούλγαρης, Ρωμανός Σκουμπουρδής, Βάσια Μούγιου,  Χριστίνα Ελευθεριάδη, Μιχαήλ Ισαακίδης, Γιώργος Κομνηνάκης, Θωμάς Κολοβός κ.α. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης,  οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καρυστινός και Γιάνννης Φωτάκης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αγίου Στεφάνου Δημήτρης Μπαμπανίκας, τοπικοί σύμβουλοι, άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, του πολιτισμού και πολύς κόσμος.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Θεατρική παράσταση της ομάδας θεάτρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου με τίτλο: «Κόρη των Καλαβρύτων», σε δραματικό κείμενο του Θανάση Φροντιστή και σε  διδασκαλία / διασκευή / σκηνοθεσία της Αφροδίτης Σφαιροπούλου. Οι συντελεστές της παράστασης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές, οι οποίοι επιβράβευσαν τον επαγγελματισμό και την πειθαρχία τους όλο αυτό το διάστημα μέσα από καλοκαιρινές επρόβες και σκληρή δουλειά.  


Οι «Φθινοπωρινοί Πολιτιστικοί δρόμοι 2019» συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες. Ακολουθεί το Πρόγραμμα:

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019: Συναυλία Ηip Hop από τον Μάριο Vermillion και το συγκρότημα «Σκοτεινό Φως». Την συναυλία θα ανοίξει, με Rock μουσική, Ο τ. μαθητής του Γ.Ε.Λ. Διονύσου, Αλέξης Βούζης με το γκρούπ Εnlighted Storm.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019: Λαϊκή βραδιά από τη «Μουσικοπαρέα Διονύσου» μία μπάντα μουσικών - συμπολιτών μας. 

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019: Αφιέρωμα στο διεθνές Musical. Μουσική Διδασκαλία και Σκηνοθεσία : Ευτυχία Αδειλίνη-Μπομπή.         

Παράλληλη Εικαστική Εκδήλωση : «Εικαστικός Περίπατος». 1, 2 & 3 Νοεμβρίου 2019, Έκθεση Ζωγραφικής  συμπολιτών μας. Επιμέλεια Έκθεσης : Βασιλική Τραχίλη, Δέσποινα Γεωργιάδη – Θεσσαλονικέως.

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι θεατές επιθυμούν μπορούν, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, να προσφέρουν είδη φαρμακείου & τρόφιμα μακράς διάρκειας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου & του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.