Με μεγάλη επιτυχία και υπό την αιγίδα του Δήμου Διονύσου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ο 4ος Αρσάκειος Δρόμος, από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία, με την παρουσία 1300 δρομέων όλων των ηλικιών, με σκοπό την ενίσχυση των συλλόγων «Ελπίδα» και «Όραμα Ελπίδας» (Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών).

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, μαζί με τον αντιδήμαρχο παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού & κοινωνικής πολιτικής Νίκο Καρυστινό και την αντιδήμαρχο καθημερινότητας και περιβαλοντικής διαχείρισης Γιούλα Λακαφώση, έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση. Παραβρέθηκαν επίσης η υφυπουργός παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της περιφέρειας Αττικής Νίκος Πέππας. Εκ μέρους τού Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» παρευρέθηκε ο Πρόεδρος τής Επιστημονικής Επιτροπής Στέλιος Γραφάκος.

Τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας Γιώργος Μπαμπινιώτης, ενώ στον αγώνα δρόμου συμμετείχαν οι παγκόσμοι πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες Λάμπρος Παπακώστας (άλμα εις ύψος), Βίκυ Κουβέλη (κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης) και Δημήτρης Χατζόπουλος (άλμα εις μήκος).

Ο αγώνας περιελάμβανε διαδρομή 5 και 10 χιλιομέτρων με αφετηρία και τερματισμό τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης, δυναμικό βάδην 5 χιλιομέτρων στην ίδια διαδρομή και, αμέσως μετά, αγώνα δρόμου 900 μέτρων μέσα στις εγκαταστάσεις των Σχολείων, για μαθητές 8-12 ετών.

Όπως κάθε χρόνο ο Αρσάκειος Δρόμος ανέδειξε τα αθλητικά ιδεώδη και τις αξίες τής αλληλεγγύης και τής κοινωνικής προσφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό τα Αρσάκεια Σχολεία, για δεύτερη χρονιά, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Σύλλογο «Ελπίδα» και «Όραμα Ελπίδας» (Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών), επιδιώκοντας να ευαισθητοποιήσουν όλους τους συμμετέχοντες στην προσπάθεια αντιμετώπισης τού παιδικού καρκίνου στη χώρα μας.

Στους επισήμους επέδωσε τιμητική πλακέτα ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, ενώ οι τιμηθέντες ήταν αυτοί που απένειμαν τα μετάλλια στους 3 πρώτους αθλητές και αθλήτριες ανά κατηγορία.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης χαρακτήρισε τον 4ο Αρσάκειο Δρόμο γιορτή αθλητισμού, πολιτισμού και εκπαίδευσης, αλλά, και μία σημαντική δράση κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου Διονύσου:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που παρευρίσκομαι φέτος στον 4ο Αρσάκειο Δρόμο. Είναι μία σημαντική εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στο Δήμο μας, έχοντας εξελιχθεί όχι μόνο σε γιορτή αθλητισμού, πολιτισμού και εκπαίδευσης, αλλά, κυρίως, σε μία σημαντική δράση κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Φέτος, στηρίζουμε όλοι μαζί τους στόχους του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», που είναι η ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Για να καλυφθούν οι ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ως Δήμος Διονύσου, μαζί με τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και τα Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία, στεκόμαστε δίπλα σε αυτή την εκστρατεία ευαισθητοποίησης, προκειμένου όλο και περισσότεροι άνθρωποι να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.
Θέλω να συγχαρώ τόσο τους διοργανωτές της σημερινής επιτυχημένης εκδήλωσης όσο και τους εκατοντάδες συμμετέχοντες, που έστειλαν σήμερα ένα αισιόδοξο μήνυμα ευαισθητοποίησης, προσφοράς και αλληλεγγύης».






Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.