Όπως λέει ο αστυνομικός που μίλησε στον ALPHA, «βρεθήκαμε σ' έναν πόλεμο ξαφνικά, τραυματιστήκαμε, χωρίς λόγο δηλαδή. Να τραυματιστούμε, να σώσεις έναν άνθρωπο, να δώσεις τη ζωή σου, να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπο σου γι' αυτό για εμένα σημαίνει. Αλλά τώρα να τραυματιστούμε και να χάσεις τη ζωή σου από κάποιους οπαδούς οι οποίοι είναι χούλιγκαν και το κάνουν αυτό για χαβαλέ και για πλάκα, είναι ό,τι χειρότερο».
Ο μάχιμος αρχιφύλακας που πρωταγωνίστησε στη φωτιά στο Μάτι και κουβάλησε και έσωσε ανθρώπους, που έδωσε δύναμη και θάρρος, έπεσε θύμα της τυφλής ομαδικής βίας και του φανατισμού.
Ο ίδιος μίλησε για τα τραύματα του ωστόσο δεν χάνει το θάρρος του και τόνισε ότι μόλις αναρρώσει θα είναι και πάλι στο δρόμο και στο πλευρό του πολίτη.
«Επειδή είχα μεγάλη ένταση, κάποιος ήρθε από πίσω για να μας «καταφέρει» και μας κάρφωσε με το μαχαίρι από πίσω. Ύπουλα δηλαδή ότι πάνω στην 'ένταση αυτή την στιγμή δεν το κατάλαβες πώς έγινε. Έχω ένα χτύπημα στην ωμοπλάτη, δύο μαχαιριές στο μηρό και στο πρόσωπο, έχουν σπάσει δύο δόντια. Έγινε ένα περιστατικό τραυματιστήκαμε και μετά θα είμαστε πάλι δίπλα στον πολίτη, ακόμα πιο δυνατοί, θα ζυγίσουμε και καλύτερα τα πράγματα και θα είμαστε και πιο αποτελεσματικοί».
Πάντως η ζωή του κινδύνευσε, αφού το μαχαίρι σταμάτησε δίπλα σε κεντρική αρτηρία.
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής στην Νέα Φιλαδέλφεια όταν μία ομάδα οπαδών-χούλιγκαν 30-40 ατόμων επιτέθηκε στους αστυνομικούς με πέτρες, λοστούς, στειλιάρια κ.ά. πολεμοφόδια.
Ανακοίνωση στο Fcebook, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ), αναφέροντας ότι όλοι οι αστυνομικοί δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους, ενώ κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στον ήρωα-αρχιφύλακα, «ο Γιάννης Π. παρότι κατάφερε να βγει αλώβητος από τις φονικές φωτιές στο Μάτι που πήγε να σώσει ανθρώπινες ζωές, κατακρεουργήθηκε από μαχαιριές " οπαδών" σε αγώνα ποδοσφαίρου».
«Εκτός κινδύνου οι Συνάδελφοι από επικίνδυνες εντολές
Το "ποδόσφαιρο" μας γέμισε σήμερα αγωνία και άγχος αλλά για τον αν τελικά θα επιζήσουν οι τρεις Συνάδελφοι της Δ.ΙΑΣ που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το μακελειό και τη σφαγή των χουλιγκάνων, και να διακομισθούν μαχαιρωμένοι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός συναδέλφου , ο Γιάννης Π. παρότι κατάφερε να βγει αλώβητος από τις φονικές φωτιές στο Μάτι που πήγε να σώσει ανθρώπινες ζωές , κατακρεουργήθηκε από μαχαιριές " οπαδών" σε αγώνα ποδοσφαίρου. Οι άλλοι δύο συνάδελφοι με πολλά τραύματα σε όλο τους το σώμα εκτός κινδύνου κι αυτοί.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α είναι στο Νοσοκομείο δίπλα τους από την πρώτη στιγμή συμπαραστεκόμενο στον πόνο των τραυματισμένων συναδέλφων. Λίγο πριν είχαν στήσει ενέδρα σε άλλους συναδέλφους της Δ.ΙΑΣ και περιπολικών προκαλώντας ελαφρύς τραυματισμούς στους εκεί συναδέλφους και καταστρέφοντας υπηρεσιακά οχήματα
Οι συνάδελφοι της ΔΙ.ΑΣ βρεθηκαν στο "στόμα του λύκου" εκτός αποστολής ,άσχετοι υπηρεσιακά, με το οπαδικό έγκλημα, με εντολές που πρέπει να διερευνηθούν, μόνο έτσι δεν θα καταλήξουμε και σε ακόμη χειρότερα.

Οι προσαγωγές που ορισμένοι θέλουν με αυτές ,να δικαιολογούν την ανεπάρκεια των μη συλλήψεων έχουν όριο τη διακινδύνευση ανθρωπίνων ζωών.
Εμείς είμαστε όπως πάντα δίπλα τους , ευχόμενοι να γυρίσουν γρήγορα στα σπίτια και τις οικογένειές τους οι Συνάδελφοί μας !»