Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στη σύσκεψη  του  Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Βορείου Τομέα  Αθηνών, που έγινε σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019.
Ειδικότερα στη συνεδρίαση του  Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Βορείου Τομέα  Αθηνών, που διεξήχθη υπό την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα  Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου που τελειώνει και  εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου και κυρίως για την αντιμετώπιση κινδύνων  από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Στέφανος Τσιπουράκης, ο Αντιδήμαρχος Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης, ο Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Δημήτρης Κοκορόσκος, ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας και υπηρεσιακά στελέχη των δήμων του Βορείου Τομέα  Αθηνών, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ε.Κ.Α.Β.,  των Ενόπλων Δυνάμεων, της Περιφέρειας Αττικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ.α.   

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος στην παρέμβασή του τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους έχει αποκλειστικό στόχο την πρόληψη και στη συνέχεια την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα. 
Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος υπενθύμισε το πόσο επιτυχημένη και χρήσιμη ήταν η άσκηση ετοιμότητας επί χάρτου, που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πεντέλης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής την περυσινή περίοδο και πρότεινε να δοθεί περισσότερη έμφαση στις ασκήσεις επί χάρτου, αλλά κυρίως πεδίου, με ιδιαίτερο βάρος στην εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας και των πολιτών. 
Πρέπει να ετοιμαστούμε, να σχεδιάσουμε, να εκπαιδευτούμε και εν τέλει να προσπαθήσουμε να προλάβουμε κάθε μορφής φυσικό φαινόμενο ή καταστροφή.
Επεσήμανε την ανάγκη εκταμίευσης των Κ.Α.Π. Πυροπροστασίας από τον Ιανουάριο για καλύτερο σχεδιασμό των δράσεων πρόληψης των Δήμων, καθώς και την απαγόρευση κλαδεύσεων δένδρων κατά την αντιπυρική περίοδο.
Τέλος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεχή και αγαστή συνεργασία με το Σύνδεσμο.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.