Αποτέλεσμα εικόνας για πομπεο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ανέβασε κατακόρυφα το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης Ουάσινγκτον-Αγκυρας για τη Συρία, καθώς προειδοποίησε ακόμη και με στρατιωτική δράση εναντίον της Τουρκίας!


Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη εναντίον της Τουρκίας, για τις ενέργειές της στη Συρία, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάικ Πομπέο. Η κατάπαυση πυρός στη βορειοανατολική Συρία, που συμφώνησαν ΗΠΑ και Τουρκία, εκπνέει το βράδυ της Τρίτης.

Πομπέο: Προτιμάμε την ειρήνη, αλλά είμαστε έτοιμοι
«Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο. Αλλά στην περίπτωση που χρειαστεί στρατιωτική ενέργεια, πρέπει να ξέρετε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξη στο CNBC.
Πάντως, ο Πομπέο αρνήθηκε να διευκρινίσει τι θα προκαλούσε μια αμερικανική στρατιωτική απάντηση, δηλώνοντας ότι «δεν θέλω να προκαταλάβω την απόφαση του προέδρου για το αν θα αναλάβει την επιβλητική δέσμευση της χρήσης της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης». Ακόμη, δήλωσε ότι θα υπάρξουν κι άλλες οικονομικές κυρώσεις, όπως και ότι θα γίνει χρήση της διπλωματικής ισχύος της Ουάσινγκτον. «Αυτές προτιμούμε», συμπλήρωσε ο Πομπέο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.