Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών στη Χιλή

 Οι μαζικές κινητοποιήσεις και οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία, συνεχίζονται στη Χιλή, όπου για άλλη μία ημέρα, η χώρα θρήνησε θύματα.

Σε μια ημέρα με αλλεπάλληλες εκρήξεις κοκτέιλ μολότοφ και δακρυγόνων, η Χιλή έφτασε να θρηνεί την απώλεια 22 ανθρώπων, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές και πέταξαν πέτρες, στους αστυνομικούς, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των δακρυγόνων. Ο πρόεδρος της χώρας, Σεμπαστιάν Πινιέρα, δεν έχει καταφέρει να κατευνάσει τα πνεύματα, καθώς εδώ και ένα σχεδόν μήνα οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στη χώρα.

Πάνω από 340 αστυνομικοί και 46 διαδηλωτές τραυματίστηκαν από την Τρίτη ως το πρωί της Τετάρτης, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Emol, επικαλούμενος δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών. Πάνω από 1.000 άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ πάνω από 100 καταστήματα, κυρίως λιανικής αλλά και εμπορικά κέντρα, λεηλατήθηκαν, 30 κτίρια υπέστησαν εμπρησμούς και 20 αστυνομικά τμήματα δέχθηκαν επιθέσεις.

Σήμερα προστέθηκαν άλλοι δύο θάνατοι, στην μεγαλύτερη κρίση της χώρας μετά την δικτατορία, με τον κόσμο να ζητά μεταρρυθμίσεις.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.