Οι επαφές με φορείς και συλλόγους για τη διαμόρφωση της πρότασης παιδείας για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο πλαίσιο της καμπάνιας «Το σχολείο που θες» συνεχίζονται με την ΟΝΝΕΔ να επισκέπτεται σήμερα τον Ι.Ο.Α.Σ.
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης μαζί με μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, συνάντησαν την κ. Βασιλική Μυλωνά Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και συνομίλησαν για την προοπτική της ένταξης της οδικής συμπεριφοράς ως μάθημα στα σχολεία.
 
Η οδική ασφάλεια είναι ένας τομέας στον οποίο οφείλει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία καθώς δεν αφορά μόνο την οδήγηση, αλλά τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να συμπεριφέρονται όλοι οι χρήστες του δρόμου.
Βασικά σημεία της συζήτησης αποτέλεσαν η προσέγγιση του θέματος συνολικά από ειδικούς που μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας εκπαιδευτικής ταυτότητας γύρω από την οδική συμπεριφορά, η διαθεματική προσέγγιση του ζητήματος συνδέοντας την κυκλοφοριακή αγωγή με τα υπόλοιπα διδακτικά αντικείμενα, καθώς και η συνεχής ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.