Μάταια περιμέναμε επί 3 ολόκληρες ημέρες μία ειλικρινή συγγνώμη από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δημοτικό σύμβουλο Τεύκρο Παντελόγλου, ο οποίος δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τη θητεία του στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την απρόκλητη επίθεσή του σε βάρος της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφίας Κατσίγιαννη, στη συνεδρίαση της 19ης Νοεμβρίου.
Ο δημοτικός σύμβουλος ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, χυδαιότητας, σεξισμού, αλλά και καταπάτησης πολιτικών δικαιωμάτων, δεν εξύβρισε μόνο την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προΐσταται του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του Δήμου, αλλά, χρησιμοποιώντας ανεπίτρεπτες αγοραίες και πεζοδρομιακές εκφράσεις, προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπεια κάθε γυναίκας εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου και βανδάλισε ξένη περιουσία, σπάζοντας το μικρόφωνο από το οποίο μιλούσε και πετάγοντάς το στον μπροστινό του Δημοτικό Σύμβουλο.
Επιλέξαμε συνειδητά να δώσουμε χρόνο στον κ. Παντελόγλου και την παράταξή του να αντιληφθούν το μέγεθος της απρέπειας, να ανακαλέσουν και να ζητήσουν συγγνώμη.
Αντ’ αυτού, η «Λαϊκή Συσπείρωση» εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσω του οποίου:
(α) επιχειρεί τη διαστρέβλωση των πραγματικών περιστατικών,
(β) συνεχίζει την πολιτικά άθλια και αήθη επίθεση στην κ. Κατσίγιαννη,
(γ) επικαλείται αναιτίως τις πολιτικές και ιδεολογικές της αναφορές και αντιλήψεις, και
(δ) καλύπτει τον κ. Παντελόγλου και την απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά του.
Στο πρόσωπο της κας Κατσίγιαννη, η οποία συνδυάζει με ιδιαίτερη επιτυχία πολλαπλούς ρόλους, της εργαζόμενης γυναίκας, της πολιτικού, της επιστήμονος, της συζύγου και της μητέρας, ο κος Παντελόγλου διέπραξε κορυφαίο ατόπημα, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορεί να παραμείνει ατιμώρητο.
Καταδικάζουμε, λοιπόν,
με τον πιο οξύ και κατηγορηματικό τρόπο το σεξιστικό παραλήρημα του κ. Παντελόγλου και την προσβολή της προσωπικότητας της κ. Κατσίγιαννη, ως Προέδρου του Δ.Σ., που ουδεμία σχέση έχουν με το πολιτικό ήθος, που επιθυμούμε να καλλιεργήσουμε, και με την πολιτική κριτική και αντιπαράθεση, που ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε ευπρόσδεκτες.
Καλούμε για μία ακόμη φορά τον κο Παντελόγλου να αναγνωρίσει δημόσια το λάθος του ζητώντας συγγνώμη από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.


Καλούμε, επίσης:
όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και ειδικότερα της γυναίκες-μέλη του Σώματος, να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα φαινόμενα ανάρμοστης συμπεριφοράς και λεκτικής βίας.
Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε να λάβουμε κάθε πρόσφορο μέσο που θα προστατεύει την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και κάθε θιγόμενο, γυναίκα ή άνδρα.
Και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε να μετατρέψουν ορισμένοι το Δημοτικό Συμβούλιο σε αρένα ή ακόμη χειρότερα σε πεζοδρόμιο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.