Αποτέλεσμα εικόνας για τσιαρας

 Μετά την ψήφιση επί της αρχής, της τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, ανέφερε πως θα πρέπει «κάποιοι να αναλάβουν την δική τους ευθύνη» και ότι «εκτέθηκε η χώρα κάνοντας πλημμέλημα την ενεργητική δωροδοκία». «Εκείνοι που κρατούν τη ρομφαία της ηθικής, πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβουν και τη δική τους ευθύνη», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσιάρας.

«Φροντίσατε να πλημμεληματοποιήσετε και την κακουργηματική απάτη και την υπεξαίρεση και να εκθέσετε τη χώρα μας κάνοντας πλημμέλημα την ενεργητική δωροδοκία. Γι' αυτά θα πείτε τίποτα; Δημιουργήσατε συνθήκες που εκθέτουν τη χώρα μας. Όλο το προηγούμενο διάστημα, η Ελλάδα διασύρθηκε σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στην GRECO, στον ΟΟΣΑ, στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Γι’ αυτά έχετε να πείτε κάτι; Ή θα δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό σε μια παράσταση ηθικής, όταν έχετε ξεχάσει τα δικά σας πεπραγμένα», είπε, συνεχίζοντας τα «πυρά» κατά της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Ξέρετε ότι ήδη παράγει αποτελέσματα ο δικός ποινικός κώδικας; Ξέρετε ότι αποφυλακίζονται σωρηδόν βαρυποινίτες; Ξέρετε ότι πολύκροτες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, είχαν έκβαση που δημιούργησαν ερωτηματικά και ανησυχία στους Έλληνες πολίτες; Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριε Τζανακόπουλε και την ξέρετε πολύ καλά. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να θεραπευτούν», σχολίασε και συνέχισε: «Όταν κανείς θεωρεί απαράδεκτες παρεμβάσεις την ποινικοποίηση του να πετάει κανείς μια βόμβα μολότοφ, τη μετατροπή της υφ' όρων απόλυσης για τα ισόβια, από τα 17 στα 22 χρόνια, την αυστηροποίηση των ποινών για τους βιαστές ανηλίκων, γι' αυτούς που διακινούν αθώες ψυχές, τότε δεν έχουμε μόνο διαφορετική προσέγγιση αλλά διαφορετική αντίληψη για το δίκαιο της κοινωνίας».

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.