Το νέο βιβλίο του Γιώργου Ν. Βογιατζή με τίτλο «Γένοιτο» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ώρα 12 το μεσημέρι, στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια», Δ. Γούναρη 39, Καμάρα.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν: 

Θεόδωρος Καράογλου, Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης

Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης



Ομιλητές:

Έλλη Χρυσίδου, Ζωγράφος, π. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης 

Δήμητρα Τομαρά, Φιλόλογος

Έλενα Παρδή, Φιλόλογος

Αποσπάσματα από το «Γένοιτο» θα διαβάσει η

Μαρία Τζίμου, Εκπαιδευτικός – Φοιτήτρια Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ.

Συντονίζει ο Δανιήλ Παπαδανιήλ, Δημοσιογράφος 


Σύντομο βιογραφικό Γ. Ν. Βογιατζή

Ο Γιώργος Ν. Βογιατζής, γεννήθηκε στο Ροδολίβος Σερρών το 1959, από αγροτική οικογένεια. Είναι πτυχιούχος του Ε.Α.Π., στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Πρόγραμμα Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών (Δ.Ο.Υ.). Από το 1978 ασχολήθηκε με τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και από το 1989 μέχρι το 2010, ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδολίβους, πρωτοστάτησε στη δημιουργία θεσμικών εκδηλώσεων στην περιοχή του Παγγαίου όπως Φεστιβάλ Αρχαίας Αμφίπολης, Ορφικοί Αντίλαλοι Ροδολίβους, Κουρήτος (Γιορτή 


Κρασιού στο Ροδολίβος) και άλλων θεατρικών, χορευτικών και εικαστικών τμημάτων. Συνεργάστηκε στενά με τους πολιτιστικούς φορείς του Νομού Σερρών, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα θεσμοθετημένο δίκτυο πολιτιστικών ανταλλαγών. Παράλληλα ερευνά και καταγράφει την προϊστορία και την ιστορία του Παγγαίου. 

Συνδικαλιστής και Δήμαρχος Αμφίπολης

Συμμετέχοντας στο συνδικαλισμό του εργασιακού του κλάδου, διετέλεσε αντιπρόεδρος των Ελεγκτών ΟΤΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το 1989 έως το  2002. Το 1993 ήταν συνεργάτης στο διεθνές ιστορικό συνέδριο των Σερρών και το 1999-2000 συνεργάστηκε με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών για την επανέκδοση του Βιβλίου του Ε. Στράτη, «Ιστορία της πόλεως των Σερρών». Από το 1983 έως το 2002, ως Ελεγκτής των οικονομικών των  Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), απέκτησε μεγάλη εμπειρία πάνω στη λειτουργία της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ως εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος Σερρών, από το 1998 έως το 2006, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού και στην προώθηση των έργων και των υποδομών στη Περιοχή του Παγγαίου, ενώ καθ’ όλη την οκταετία ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής διαχειρίσθηκε μαζί με τον Νομάρχη, τις δράσεις και την ολοκλήρωση των έργων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών. Διετέλεσε Δήμαρχος Αμφίπολης από το 2010 έως την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.


Τα βιβλία του

Είναι συγγραφέας επτά βιβλίων:
•«Ορφέας-Παγγαίο-Ροδολίβος», 1990
• «Έτος μ.Χ…», 1992
•«Οι βραχογραφίες του Παγγαίου αποκαλύπτουν», 1996
•«Κουρήτες – Δερβίσσηδες», 2002
•»Πάγγαιον όρος… Ορφέας, Όμηρος, Σικελιανός» (σε συνεργασία με τον Κώστα Σίμογλου), 2009 
•«Το θαύμα της Παναγίας»,2013
• «Γένοιτο», 2019

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.