Αποτέλεσμα εικόνας για δημος δελφων

ΕΡΩΤΗΣΗ

-----------------------------------------------------------

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»


Κύριε Δήμαρχε,

Εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών (26.11.2019), θα παρακαλούσαμε να έχουμε μια επίσημη ενημέρωση (προφορικά κατά τη φάση των ερωτήσεων – απαντήσεων, αλλά εν συνεχεία και εγγράφως) σχετικά με τo έργο του ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.

Πρόκειται για ένα έργο που ως δημοτική αρχή το ξεκινήσαμε εκ του μηδενός, πραγματοποιώντας τα εξής βήματα:
  1. Διαβουλευτήκαμε με τα σωματεία ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων, ώστε να βεβαιωθούμε για τη δική τους σύμφωνη γνώμη για τη δημιουργία του χώρου (2014-2015).
  2. Αιτηθήκαμε προς την εταιρεία τότε SnB (σήμερα ΕΛΜΙΝ) την παραχώρηση ιδιόκτητου ελαιοτεμαχίου τους, εμβαδού περίπου 13 στρεμμάτων επί της Εθνικής Οδού Άμφισσας – Λαμίας (έναντι του Κ.Τ.Ε.Ο.), εκεί που από ετών έχει αυθαιρέτως εγκατασταθεί καταυλισμός Ρομά (2015).
  3. Συμφωνήσαμε με την εταιρεία την παραχώρηση του χώρου αυτού και υπογράψαμε σχετικό συμβολαιογραφικό προσύμφωνο. Με το προσύμφωνο μας παραδόθηκε ο χώρος στην πλήρη διάθεση και χρήση μας, ενώ συμφωνήσαμε ότι το ακίνητο θα μας μεταβιβαστεί και κατά την κυριότητα μόλις εκπληρωθούν μια σειρά προϋποθέσεων που έθεσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία, εκ των οποίων έχουν εκπληρωθεί πλέον όλοι, πλην της απομάκρυνσης του αυθαίρετου καταυλισμού (2016).
  4. Εκπονήσαμε μελέτη για τη δημιουργία στο ακίνητο αυτό του Χώρου Στάθμευσης Βαρέων Οχημάτων (φορτηγών, λεωφορείων κ.λπ.) που θα κάλυπτε τις ανάγκες της πόλης της Άμφισσας (σχεδόν 100 θέσεων). Η μελέτη αυτή πέρασε τα προβλεπόμενα στάδια αδειοδοτήσεων (2016-2018).
  5. Με αίτημά μας η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενέταξε το έργο αυτό στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στα μέσα του 2018 με προϋπολογισμό περίπου 450.000 ευρώ.
  6. Το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και το πρώτο εξάμηνο του 2019 πραγματοποιήθηκε η διαγωνιστική διαδικασία από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και προέκυψε ανάδοχος, χωρίς να δημιουργηθούν διαδικαστικά προβλήματα (ενστάσεις, προσφυγές κ.λπ.).
  7. Μέσα στο καλοκαίρι του 2019 αποστείλαμε το σχέδιο σύμβασης του έργου στο αρμόδιο όργανο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να προβεί στον προβλεπόμενο από το νόμο προσυμβατικό έλεγχο και να μας δώσει την έγκριση για την υπογραφή της.
  8. Από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση επέστρεψε με έγκριση σχεδόν ταυτόχρονα με την ανάληψη των δικών σας καθηκόντων (πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου 2019).
  9. Έκτοτε η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί, μολονότι είναι εντελώς ώριμη εδώ και δυόμισι μήνες.
  10. Σημαντικό είναι να επισημάνουμε ότι, ως Δήμος, είχαμε ενημερώσει με πολλούς τρόπους, εγκαίρως και επανειλημμένως, τους καταυλιζόμενους στο χώρο αυτόν ότι οφείλουν να αποχωρήσουν πριν την έναρξη των εργασιών του έργου, ώστε κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί ή να μας καταλογίσει αιφνιδιασμό.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την εξέλιξη του έργου.

--------------------------------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 25 Νοεμβρίου 2019
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της
 «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»

Παναγιωτόπουλος Θανάσης
Αγγελόπουλος Άρης
Αναγνωστάκου Σοφία
Αναγνωστόπουλος Λουκάς
Ανδρεοπούλου Μαίρη
Κυριακίδης Αλέξανδρος
Κώνστα Κρυσταλλία
Μίχος Νεκτάριος
Ραβάνης Δημήτρης
Τσονάκας Θανάσης

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.