Κυριάκος Μητσοτάκης και Σι Τζινπίνγκ

Tις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά επισκέφθηκαν ο
Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.


Μετά το κλειστό γεύμα που παρέθεσε ο κ. Μητσοτάκης στον Κινέζο πρόεδρο, οι δύο ηγέτες βρέθηκαν στην COSCO, συνοδευόμενοι από πολυμελή αντιπροσωπεία. Κ. Μητσοτάκης και Σι Τζινπίνγκ έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τα στελέχη και τους εργαζόμενους της κινεζικής εταιρείας.


Οι κ. Μητσοτάκης και Τζινπίνγκ παρακολούθησαν τις ομιλίες που απηύθυναν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Προέδρος της Cosco Xu Lirong, στις οποίες τόνισαν την επιτυχημένη συνεργασία των δύο πλευρών και τον στόχο για την περαιτέρω αναβάθμιση του λιμανιού του Πειραιά. 

Ο πρόεδρος της Κίνας με την σύζυγό του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Μαρέβα

Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους βγήκαν στο μπαλκόνι των γραφείων με θέα στις εγκαταστάσεις και τα ελλιμενισμένα πλοία. Ο επικεφαλής της Cosco τους παρουσίασε μεταξύ άλλων τα δύο τρένα που βρίσκονταν πάνω στη σιδηροτροχιά με δεκάδες εμπορευματοκιβώτια, στο ξεκίνημα της ταχείας γραμμής που ενώνει τη θάλασσα με την ξηρά, την Κίνα με την Ευρώπη.  

Παράλληλα, οι κ. Μητσοτάκης και Τζινπίνγκ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τέσσερις Έλληνες εργαζόμενους (του ΣΕΠ και του ΟΛΠ) για το αντικείμενο της δουλειάς τους.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.