Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση (Κ.Δ.Ε.Μ.) σας προσκαλούν στην ομορφότερη Χριστουγεννιάτικη ιστορία, τον Καρυοθραύστη, το αγαπημένο έργο των γιορτών που κατέχει την δική του ξεχωριστή θέση στην καρδιά παιδιών και μεγάλων!
Ο Καρυοθραύστης παρουσιάζεται στην θεατρική εκδοχή του, την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11:30 π.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Το έργο εκτυλίσσεται την παραμονή των Χριστουγέννων και διαδραματίζεται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας με τη συνοδεία της υπέροχης μουσικής του Π. Ι. Τσαϊκόφσκι.
Ένα έργο ύμνος στην φαντασία και στα ευχάριστα όνειρα, που δημιουργεί όμορφες εικόνες, σπουδαία συναισθήματα, γλυκές αναμνήσεις και κάνει τα παιδιά να ονειρεύονται, να μάχονται και να ελπίζουν.
Η ιστορία του έργου με λίγα λόγια …
Παραμονή Χριστουγέννων στο σπίτι της μικρής Κλάρας, όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα, τα παιχνίδια ζωντανεύουν και γιορτάζουν τα δικά τους Χριστούγεννα.
Ο Καρυοθραύστης – δώρο του θείου των παιδιών – γίνεται ένας όμορφος πρίγκιπας που ταξιδεύει μαζί με την Κλάρα και με την βοήθεια των παιδιών - θεατών στην Ονειροχώρα.
Εμπόδιο στο όμορφο ταξίδι τους είναι ο βασιλιάς των ποντικών και τα ποντικάκια του. Τι θα γίνει όμως όταν ξημερώσουν Χριστούγεννα και που θα βρεθεί η μικρή Κλάρα και ο Καρυοθραύστης –  Πρίγκιπας;
Διασκευή για το Θέατρο: Αλέξανδρος Δουμάς
Μουσική: Π. Ι. Τσαϊκόφσκι (και άλλες επιλεγμένες κλασικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες)
Επιμέλεια κειμένου - Θεατρική διασκευή: Φώτης Σπύρος
Σκηνοθεσία: Νίκος Χρηστίδης
Σκηνικά -Κοστούμια: Ανθή Πετρουλάκη
Θεατρικές Κατασκευές-Σκηνικά, Αντικείμενα: Νάγια Ζαχαράτου
Χορογραφίες: Ηλίας Μπαγεώργος
Φωτισμοί: Απόστολος Τσιτσώνης
Γραφιστικά: Ντίνα Ζαφειρίου
Τεχνική Υποστήριξη: Θωμάς Χαρέλας


Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.