Βασίλης Κικίλιας με γκρι σακάκι

 Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι η κοινωνία έχει αγκαλιάσει τον αντικαπνιστικό νόμο και χαρακτήρισε ήττα όσων κυνικά έλεγαν ότι δεν θα εφαρμοστεί ποτέ.

Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται με πολύ υψηλά ποσοστά αποδοχής, τόνισε ο υπουργός Υγείας. «Οσοι κυνικοί έλεγαν πως δεν θα εφαρμοστεί ποτέ, ηττήθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, συζητώντας με 8 νέους, άνδρες και γυναίκες, επαγγελματίες του τομέα υγείας, στο πλαίσιο του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Οικονομικής και Πολιτικής Υγείας.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία, που θα κατατεθεί μέσα στον επόμενο μήνα ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι θα είναι τομή για την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο του πληθυσμού. «Ας μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των βασικών νοσημάτων, οφείλονται στο κάπνισμα, την κακή διατροφή, την έλλειψη άθλησης και τους εθισμούς, ακόμα και από το διαδίκτυο», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας. 

 Ο Βασίλης Κικίλιας, σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε και στο σοβαρό θέμα με τα χρόνια περιστατικά στα νοσοκομεία. «Θα φτιάξουμε νομοθετικό πλαίσιο που δεν υπάρχει σήμερα, για τη δημιουργία δομών ανακουφιστικής ιατρικής φροντίδας» είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ και τόνισε πως η κρίση φανέρωσε την απουσία διαρθρωτικών μέτρων στην υγεία, ενώ παραδέχθηκε πως οι υπηρεσίες υγείας που λαμβάνει ο πολίτης, δεν είναι ικανοποιητικές. «Αγκαλιάσαμε πρόσφυγες, μετανάστες, ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Επί 4,5 χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα ώστε να ενισχυθεί το σύστημα υγείας με τους ανάλογους πόρους. Από την αρχή της θητείας μας είχαμε ένα καθαρό μήνυμα: ότι οι ευπαθείς ομάδες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.