Στο Christmas Kid’s Festival, γονείς και παιδιά θα γνωρίσουν μέσα από 40 μοναδικές βιωματικές δραστηριότητες, τις τέχνες, τον κόσμο της καινοτομίας της υψηλής τεχνολογίας και των επιστημών, την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία αλλά και το αίσθημα της προσφοράς. 
Τέσσερις ημέρες γεμάτες με εργαστήρια μουσικής και αυτοσχεδιασμού, μαγειρικής, πειραμάτων & κατασκευών, θεατρικών παραστάσεων, κουκλοθέατρο και αφήγηση παραμυθιών, συνθέτουν ένα γιορτινό σκηνικό δημιουργίας γνώσης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους.
Παράλληλα, το σπίτι του Αγ. Βασίλη περιμένει τους μικρούς επισκέπτες να το ζεστάνουν με γέλια και παιδικές φωνές ενώ δεν θα λείψουν ζαχαρωτά, λιχουδιές και πολλές εκπλήξεις. 
Φέτος επίσης, μέσα από το παιχνίδι του “Δέντρου των Ευχών” παιδιά και γονείς θα έχουν  την δυνατότητα να κερδίσουν πλούσια δώρα προσφέροντας παράλληλα στο φιλανθρωπικό ίδρυμα ‘’Κιβωτός του κόσμου’’.
Σας περιμένουμε στο Πολιτιστικό κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” Κύπρου 68 στην Αργυρούπολη από τις 27 έως τις 30 Δεκεμβρίου. ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ .

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τα παιδιά αναζητούν, μαθαίνουν, προσφέρουν, και διασκεδάζουν πολύ!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 
1) ''ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ''.
Τα παιδιά με τη βοήθεια του ξωτικού στέλνουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη.
(Φουαγιέ) 17:30-20:00
2) ''ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ''
Ένα δέντρο πολύχρωμο, χαρούμενο και πρόθυμο να μας πραγματοποιήσει τις ευχές των Χριστουγέννων κερδίζοντας πλούσια δώρα.
(Φουαγιέ) 17:30-20:00
3) ''ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ''
Μέσα στην ασφαλή, συμβολική και μαγική ατμόσφαιρα του παραμυθιού, γονείς και παιδιά θα ταξιδέψουν με τον ήρωα και θα ακολουθήσουν τη μοναδική διαδρομή του για να ανακαλύψουν τα δώρα και την αξία των συναισθημάτων στη ζωή μας. 
Δηλώσεις συμμετοχής: 6945 290 496
(Βιβλιοθήκη) 18:00-19:00 & 19:30-20:30. (Ηλικίες από 5 ετών και άνω) 
4) ''ΠΑΡΑΜ ΠΑΡΑΜ ΠΑΡΑΜ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΝΑ ΝΤΡΑΜ''
Με ανακυκλώσιμα υλικά φτιάχνουμε με τους μικρούς μας φίλους χειροποίητα μουσικά όργανα! (Φουαγιέ) 18:00
5) ''Η ΜΑΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ''
Τα παιδιά ταξιδεύουν στα μονοπάτια της Επιστήμης! Ανακαλύπτουν τα μυστικά και την μαγεία που κρύβεται σε κάθε τι που μας περιβάλλει! Κι όλα αυτά μέσα από το παιχνίδι των μαγικών κόλπων! (Φουαγιέ) 19:00
6) ''ΝΤΥΣΕ ΤΟ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟ''
Διαδραστικό παιχνίδι, τα παιδιά ντύνουν το χιονάνθρωπο με κλειστά μάτια!!! (Φουαγιέ) 17:30-20:30
7) ''ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΑ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ''
Κάπου στον κόσμο μας, υπάρχει μια μάγισσα κακιά, πολύ κακιά. Το όνομα αυτής, Φρικαντέλα, Ζαρζουέλα, Σαλμονέλα, Στριφνίνη. Μισεί όλα τα καλά του κόσμου , Μα πιο πολύ , μισούσε τα Κάλαντα. Μια μέρα, ακούγοντας παιδιά να τραγουδούν τα κάλαντα, αποφάσισε να τους κλέψει τις φωνές και να τις φυλακίσει μέσα σε μπλε και ροζ μπαλόνια. 
Θα φτιάξουμε γούρια , θα ζωγραφίσουμε στην άμμο , θα παίξουμε Memory game και τρίλιζα και τέλος θα φτιάξουμε την ίδια την Φρικαντέλα με ανακυκλώσιμα υλικά. Στόχος ? να συμβάλουμε όλοι ώστε να γίνει η Φρικαντέλα καλή και να ελευθερώσει τις φωνές των παιδιών . 
Aπό το ‘'ΠΑΙΧΝΙΔΙΖΕΙΝ''.
(Φουαγιέ) 17:30-20:30 
8) ''Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ''
Λίγο πριν  τα Χριστούγεννα  τα παιδιά όλου του κόσμου είναι αναστατωμένα! Μόλις έμαθαν ότι μια μυστική οργάνωση απειλεί να κλέψει όλα τα πράγματα που τους δίνουν χαρά τα Χριστούγεννα: 
Tα δώρα, τα κάλαντα, τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, τα μελομακάρονα και τόσα άλλα που τα γεμίζουν χαμόγελα! Παιδιά, γίνετε ντετέκτιβς του CSI Kids και εξιχνιάστε το μυστήριο!
(Φουαγιέ) 17; 30 
9) ''ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ  ΒΗΘΛΕΕΜ''
Μια διαφορετική πρόταση, για να διηγηθούμε στα παιδιά την ιστορία των Χριστουγέννων, μέσα από τις κατασκευές και το παιχνίδι. Από τη συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Κατερίνα Δανδουλάκη - Χιόνη. 
(Φουαγιέ) 18:00
10) ‘'ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ''
Γαλαξίες, αστέρια και πλανήτες διαγράφουν τη δική τους τροχιά μέσα από μια διαδραστική performance. Ένα σύμπαν από φυσαλίδες εμφανίζεται επί σκηνής και οι κοσμοναύτες μας υπόσχονται ένα ταξίδι γεμάτο μαγεία, χαμόγελα και φυσικά εκατομμύρια σαπουνόφουσκες.
(ΣΚΗΝΗ) 18:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 
1) ''ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ''
(Φουαγιέ) 17:30-20:00
2) ''ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ''
(Φουαγιέ) 17:30-20:00
3) ''ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟΣΚΟΥΦΩΝ''
Από ριγέ χαρτί γκοφρέ , στο τέλος το κουδουνάκι και η πράσινη λωρίδα από κανσόν να γίνει το σκουφάκι.
(Φουαγιέ) 18:00
4) ''ΕΓΩ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ''
Πως είναι, άραγε η ζωή ενός ξωτικού. Είναι πράγματι υπέροχη , γεμάτη αστερόσκονη, παιχνίδια , καραμέλες και σοκολατένια κέικ , ταξίδια με έλκηθρα πάνω στους πάγους και χιλιάδες ζαχαρωτά. 
Αν θέλετε να μάθετε , δεν έχετε παρά να διαβάσετε την ιστορία του Ντελφ, ενός μοναδικού ξωτικού που θα το λατρέψετε ! Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού από την ίδια την συγγραφέα Μαριβίτα Γραμματικάκη  εκδόσεις ‘’ΚΑΛΕΝΤΗ’’ .
(Βιβλιοθήκη) 17:30
5) ''ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ''
Τα παιδιά κατασκευάζουν το σκηνικό στο οποίο θα ζήσουν τη δικιά τους αυτοσχέδια περιπέτεια μέσα από το θεατρικό παιχνίδι!
(Φουαγιέ) 18:00 
6) ''Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ''Η μικρή Χρυσέλενη έχασε το αγαπημένο της αρκουδάκι! Για να μπορέσει να το βρει θα πρέπει να ταξιδέψει στη Χώρα των ξεχασμένων παιχνιδιών. 
Άραγε τα παιδιά θα μπορέσουν να την βοηθήσουν, ώστε να επιστρέψει η μαγεία σε αυτήν την παράξενη χώρα.
(Βιβλιοθήκη) 19:30
7) ''ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ'' 
Τρεις έφηβοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα βιντεοπαιχνίδι. Για να τερματίσουν καλούνται να αντιμετωπίσουν  τους χαρακτήρες  του παιχνιδιού, να λύσουν γρίφους και να τα καταφέρουν σε δοκιμασίες. Θα καταφέρουν να επιστρέψουν πίσω; 
Μια θεατρική παράσταση για παιδιά και εφήβους για την εξάρτηση από τα βιντεοπαιχνίδια και τη σχέση της με τη σωστή διατροφή.
(Σκηνή) 18:30
8) ''ΟΥΠΣ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ'' 
Πως θα πούμε μια ιστορία με εικόνες; Τι δουλειά έχουν οι πλαστελίνες, η άμμος, τα χαρτιά, τα χρώματα και όλα αυτά τα υλικά πάνω στο τραπέζι; Πώς ράβουμε τις εικόνες για να φτιάξουμε μια ταινία; Τα παιδιά μέσα από το εργαστήριο μαθαίνουν να αφηγούνται ιστορίες μέσα από την «μαγική» τεχνική της κινούμενης εικόνας. Στο τέλος του εργαστηρίου θα γίνει προβολή των μικρού μήκους ταινιών και οι δημιουργοί θα πάρουν μαζί τους τις ταινίες τους.
(Φουαγιέ) 18:00
9) ''NYXTA KAI ΦΩΣ''
Νύχτα μαγική θα ζωγραφίσω και ένα αστέρι φωτεινό θα ψάξω για να βρω πάνω στον σκούρο ουρανό, εργαστήρι κατασκευής στολιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά. 
Από το “Παίξε – Γέλασε” 
(Φουαγιέ) 18:00-20:00
10) ''ΦΟΡΑΩ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ '' 
Ζωγραφική προσώπου από τους σπουδαστές αισθητικής και επαγγελματικού μακιγιάζ του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.
(Φουαγιέ) 18:00-20:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
1) ''ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ’
(Φουαγιέ) 17:30-20:00
2) ''ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ''
(Φουαγιέ) 17:30-20:00
3) ''ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΟΣΠΙΤΟ''  
Το χειμωνόσπιτο δεν είναι ένα σπίτι σαν όλα τα άλλα. Καθετί μέσα του έχει ψυχή και είναι ανοιχτό για όλους. Πάντα έχει το τραπέζι στρωμένο και ένα ζεστό κρεβάτι , βιβλία, ησυχία και μουσική της φύσης να προσφέρει σε όποιον αναζητά κάτι απ’ όλα αυτά. 
Ένα ποιητικό - μουσικό παραμύθι, γεμάτο από υπέροχα μηνύματα για τις αληθινές αξίες της ζωής, όπως η αλληλεγγύη, μοιρασιά, η προσφορά και η αγάπη. Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού από τον  ίδιο τον συγγραφέα Δημήτρη Κάσσαρη  εκδόσεις ‘’ΚΑΛΕΝΤΗ’’. 
(Βιβλιοθήκη) 17:30
4) ''BUBLLE PLAY’'
Εργαστήριο σαπουνόφουσκας. Τα παιδιά θα κατασκευάσουν πρωτότυπα εργαλεία σαπουνόφουσκας και παράλληλα θα  σχεδιάσουν τους δικούς τους αυθεντικούς πίνακες με χρώματα σαπουνόφουσκας. Βασικός στόχος αυτής της διαδικασίας είναι ο πειραματισμός, το παιχνίδι, η δημιουργία, η νέα εμπειρία.
(Φουαγιέ) 19:30
5) ''ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΚΑΤΖΑΡΟΙ'' Αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική! Στον κόσμο της μαγικής ντουλάπας οι καλικάντζαροι θα καταφέρουν να κόψουν το δέντρο της γης! Θα μπορέσουν τα παιδιά να μεταμορφωθούν σε ξωτικά και να σώσουν με το Μαγικό τους Πεφταστέρι τα Χριστούγεννα.
(Βιβλιοθήκη) 19:30
6) ''ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ’'
Χριστούγεννα! Μια γιαγιά! Μια ιστορία! Ένα παιδί που αγαπά τα παραμύθια! Μια κουζίνα και τρία ή τέσσερα  υλικά! Τι συμβαίνει όταν τα υλικά αυτά καταφέρνουν να συνεργαστούν για να πραγματοποιήσουν την ευχή ενός μικρού κοριτσιού. 
Συνδυασμός ηθοποιού, μάσκας και κούκλας σε μια μοναδική ιστορία που «υποθέτει» πως φτιάχτηκαν οι κουραμπιέδες και έγιναν το γλυκό των Χριστουγέννων.
(Σκηνή) 18:30
7) ''ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ‘'
Ύφασμα μαγικό θα έχω οδηγό για του Αι Βασίλη το χωριό και ένα ξωτικό για βοηθό. Εργαστήρι κατασκευής στολιδιών από ύφασμα.
Από το “Παίξε - Γέλασε” 
(Φουαγιέ) Ώρα:18:00
8) "ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΧΙΟΝΙ... ΖΑΧΑΡΗ"
Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για επίδοξους μικρούς ζαχαροπλάστες. Φτιάχνουμε μια χιονισμένη πολιτεία από gingerbread με την παρέα των pastry chef του ΙΕΚ ‘’ΑΛΦΑ’’ 
(Φουαγιέ) 18:00-20:00
9) ''ΜΙΚΡΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ'' 
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το επάγγελμα του αρχιτέκτονα κατασκευάζοντας με περίτεχνα υλικά την μακέτα της πόλης τους.
(Φουαγιέ) 19:00 
10) ''ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ''
Τα παιδιά γίνονται μικροί συγγραφείς και εικονογράφοι δημιουργώντας το δικό τους παραμύθι.
(Φουαγιέ) 17:30 
ΔΕΥΤΕΡΑ  29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
1) ''ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ''
(Φουαγιέ) 17:30-20:00
2) ''ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ''
(Φουαγιέ) 17:30-20:00
3) ''ΠΟΙΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΔΩΡΑ''.
Ένα ξεχωριστό, χριστουγεννιάτικό εργαστήρι comics που θα μυήσει τα παιδιά στην τέχνη αυτή μέσα από αφήγηση και παιχνίδι.  
Σε ένα ταξίδι ως τις άκρες του κόσμου για να γνωρίσουμε τις παραδόσεις των λαών.
(Βιβλιοθήκη) 18:30 
4) ''ΚΟΨΕ ΡΑΨΕ ΚΟΥΚΛΑ ΦΤΙΑΞΕ'' 
Εργαστήρι κατασκευής κούκλας Τα παιδιά θα κατασκευάσουν ένα μικρό ξωτικό για να παίξουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη ιστορία και που αργότερα θα μπορούν να κρεμάσουν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους.
(Φουαγιέ) 18:00
 5) ''ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ''
Μια μοναδική θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με το πιο εντυπωσιακό εικαστικό θέαμα. Ο κεντρικός ήρωας, ο Γιαννοπαραμύθιους αντιπροσωπεύει όλα τα παιδιά  που  γίνονται συνοδοιπόροι στο ταξίδι του.
Το μυαλό μας είναι το παν, έλεγε ο Σωκράτης, μέσα από αυτή την φράση τα παιδιά μαθαίνουν πως η αυτοπεποίθηση και το θάρρος γίνονται σύμμαχοι στη ζωή τους.
Έκφραση συναισθημάτων και λόγου, πολιτισμός, δημιουργία, αγάπη, όρια, σεβασμός, αυτοεκτίμηση, χαρά και ψυχαγωγία είναι οι  λέξεις - κλειδιά του έργου!
(Σκηνή) 18:00 
6) ''ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ORIGAMI''
Η τέχνη του origami μοιάζει μαγική. Ένα κομμάτι χαρτί μεταμορφώνεται και γίνεται ό,τι βάζει η φαντασία , θα φτιάξουμε εύκολα αλλά και όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτί.
(Φουαγιέ) 18:00 
7) ''ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑ''
Εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος για τις μικρές μας πριγκίπισσες.
(Φουαγιέ) 18:00 
8) ''ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ''
από την εικαστικό Ευγενία Χορηγά.
(Φουαγιέ) 18:00
9) ''ΚΥΠΑΚΙ ΜΟΥ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΙΝΟ’’
Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικης κηπουρικής.
(Φουαγιέ) 18:00 
10) ''ΛΥΣΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ''
Τι είναι η Αγάπη και που την έκρυψαν τα Σκανδαλιάρικά Ξωτικά; Βοήθησε το Κλουζο-ξωτικό και το Σαΐινο-ξωτικό του Άγιου Βασίλη να απαντήσει στο ερώτημα και να βρουν την αγάπη.
Aπό το Λόγου Ίασις – Πρότυπο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών και Εκπαίδευση. 
(Φουαγιέ) 19:00

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.