Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

 Στις 11 το πρωί συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην σημερινή ατζέντα θα συζητηθούν και τα επόμενα νομοσχέδια που θα έρθουν στη βουλή, όπως η νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των μαζικών συγκεντρώσεων των πολιτών, καθώς και η χορήγηση επιδόματος γέννησης, που θα ενισχύσει κατά 2.000 την κάθε οικογένεια. Επίσης, στην ατζέντα των συζητήσεων είναι και το θέμα της αδειοδότησης υδατοδρομών, από το υπουργείο Μεταφορών.

Αναλυτικά, στην σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθούν τα εξής ζητήματα:

    Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα νομοσχέδια για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης (Υπουργείο Εργασίας), για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), για την επιτάχυνση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών) και για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
    Η παρουσίαση του εγχειριδίου καλής νομοθέτησης: νομοπαρασκευστική μεθοδολογία και ανάλυση συνεπειών ρύθμισης (Υπουργός Επικρατείας).
    Η παρουσίαση και έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων για το 2020 (Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου).
    Η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και οι δράσεις επιτάχυνσης (Υπουργείο Ανάπτυξης).
    Η σύσταση και συγκρότηση Διυπουργικής Επιτροπής για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή (Υπουργείο Περιβάλλοντος).

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.