Διάλεξη με θέμα «Τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο» θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:15 μ.μ., στο ΕΠΑΛ Διονύσου «Ζήνων» (πρώην «Καργάκου») στη λεωφόρο Σταμάτας 25 Α στη Δροσιά, ο αναπληρωτής Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Βουλευτής, Άγγελος Συρίγος.

Την εκδήλωση διοργανώνει η αντιδημαρχία παιδείας και πολιτισμού του Δήμου Διονύσου, που συνεχίζει τις διαλέξεις υψηλού επιπέδου.

Ο Άγγελος (Ευάγγελος) Συρίγος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Έχει εργασθεί στο Πανεπιστήμιο Κέμπριτζ (1993-94), για το Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς και ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιος για τη μετανάστευση και την ιθαγένεια (2012- 2015) και ως Ειδικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (2007- 2009), αρμόδιος για τους ελληνόπαιδες εξωτερικού και τους μουσουλμανόπαιδες στη Θράκη. Έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής μειονοτήτων, διαφάνειας και τηλεπικοινωνιών. Βραβεύτηκε το 1992 από την Ακαδημία Αθηνών για εργασία του σχετική με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας τιμήθηκε με Έπαινο από το Δ’ Σώμα Στρατού στη Θράκη για υπηρεσίες προς τη μειονότητα της Θράκης και με Εύφημο Μνεία από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για τη συνεισφορά του στη δημιουργία πομακικού-ελληνικού λεξικού. Έχει γράψει βιβλία για τις ελληνoτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μιλά αγγλικά και γαλλικά. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις 7 Ιουλίου 2019 στην Α΄ Αθηνών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.