Χέρια πάνω σε ΑΤΜ

Για το ζήτημα της επιστροφής φόρων είχαν επαφές ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο. Εν τέλει, με εισήγηση του κ. Πιτσιλή, ο κ. Βεσυρόπουλος εξέδωσε απόφαση (ΦΕΚ Β’ 458/14.02.2020) με την οποία καθιστά «υποχρεωτική για όσους δικαιούνται επιστροφή φόρου, τη δήλωση στο Taxisnet της ΑΑΔΕ του IBAN, που χρησιμοποιούν για την πληρωμή των αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων.»
Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι για την επιστροφή φόρων σε λογαριασμό του δικαιούχου, δεν θα χρειάζεται η επίσκεψη στη ΔΟΥ για να δηλωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα καταβληθεί ο προς επιστροφή φόρος.

Επιστροφή φόρου: Καλυμμένοι όσοι δήλωσαν IBAN για τη φορολοταρία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η απόφαση για την επιστροφή φόρου ελήφθη με στόχο «τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων».

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι οι φορολογούμενοι που θα ακολουθήσουν τη νέα διαδικασία για την επιστροφή φόρου θα πρέπει να ενημερώνουν το Taxisnet για τυχόν μεταβολές του δηλωθέντος IBAN. Η ανακοίνωση για την επιστροφή φόρου καταλήγει με την οδηγία ότι «όσοι έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό για τη φορολοταρία, δεν χρειάζεται να τον γνωστοποιήσουν εκ νέου. Η ορθότητα των στοιχείων κάθε αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού επαληθεύεται με το αντίστοιχο ίδρυμα πληρωμών».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2020.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.