Θερίζει ο κορωνοϊός στην Ιταλία: 197 νεκροί, 3.916 τα κρούσματα

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία του κορωνοϊού στη γείτονα χώρα, έφτασε πλέον τους 366, ενώ χθες ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν χάσει τη ζωή τους είχε σταματήσει στους 233, όπως ανακοίνωσε Ιταλός αξιωματούχος. Την ίδια στιγμή, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα έφτασε στα 7.375 από 5.883 που ήταν χθες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία σε εθνικό επίπεδο που δίνουν στη δημοσιότητα οι αρχές. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων έχουν εισαχθεί 650 ασθενείς.

Τις μεγαλύτερες πληγές μετρά η περιοχή της Λομβαρδίας στην οποία ανήκει το Μιλάνο. Οι αρχές της Λομβαρδίας έκαναν γνωστό ότι οι νεκροί από τον κορωνοϊό μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή είναι πλέον 257. Αξίζει να σημειωθεί ότι 113 θύματα του ιού υπήρξαν μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.
Στο μεταξύ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την έντονη ανησυχία των νότιων περιφερειών της χώρας, για τυχόν εξάπλωση των κρουσμάτων, λόγω της μεγάλης μετάβασης φοιτητών και εργαζομένων, από το Μιλάνο στην Κάτω Ιταλία. «Θα υιοθετήσουμε σκληρή στάση με όποιον δεν σέβεται τους κανόνες», δήλωσε ο υπουργός Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Τέλος, τις τελευταίες ώρες σταμάτησε η απομόνωση της μικρής κόκκινης ζώνης γύρω από την πόλη του Λόντι, με 50.000 κατοίκους. Η απόφαση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ισχύουν πλέον όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.