Χάρης Θεοχάρης

Δύσκολη χαρακτήρισε την περίοδο μέχρι το Πάσχα και ίσως και ακόμα πιο μετά για τον τουρισμό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.


«Η περίοδος αυτή μέχρι το Πάσχα και ίσως πιο μετά θα είναι μία δύσκολη περίοδος που δεν μπορούμε να διασώσουμε πολλά πράγματα γιατί το πρώτο μέλημα όλων μας είναι η υγεία», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ενώ τόνισε την ανάγκη λήψης των περιοριστικών μέτρων.
Συνεχίζοντας ο κ. Θεοχάρης εξήγησε ότι και το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο καθώς κάθε χώρα θα είναι σε διαφορετική φάση και σιγά σιγά θα βλέπουμε τις χώρες να επιστρέφουν σε κανονικότητα.

Για τους εργαζόμενους στον τουρισμό υπάρχει ήδη πρόνοια έως τέλος Μαΐου, όπως είπε, καθώς «ήδη υπάρχει επέκταση κατά δύο μήνες του χειμερινού επιδόματος που παίρνουν, είτε έληγε τον Γενάρη, είτε Φεβρουάριο είτε Μάρτιο, παίρνουν επίδομα για Απρίλιο και Μάιο για τους δύο μήνες που υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν κάποιες μέρες πρόσληψης».


Για την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, εξήγησε ότι δεν αφορά τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb επειδή η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων δεν τα αφορά γιατί είναι μεμονωμένα σπίτια με λίγους ανθρώπους, και τέτοιοι αριθμοί εντοπίζονται κυρίως στα ξενοδοχεία.

Σχετικά με τα ταξιδιωτικά γραφεία, ο υπουργός Τουρισμού εξήγησε ότι καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και για τα 800 ευρώ, ενώ προανήγγειλε πως θα γίνουν σήμερα και οι εξειδικεύσεις. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες και σε συνεργασία μαζί τους αν υπάρχουν «τρύπες» στο δίχτυ ασφαλείας που έχει απλώσει η κυβέρνηση γύρω από εργαζόμενους και επιχειρήσεις, για να τις διορθώσουμε, πρόσθεσε.

«Πρέπει όλοι να περιορίσουμε τις μετακινήσεις, είναι λάθος να μετακινούμαστε στην επαρχία νομίζοντας ότι η νόσος δεν θα μας βρει εκεί, και εκεί οι υγειονομικές υποδομές είναι πολύ περιορισμένες» τόνισε ο κ. Θεοχάρης, απευθύνοντας έκκληση προς όλους: «Δεν είναι παιχνίδι, είναι πόλεμος αυτή η κατάσταση, και πρέπει όλοι μας να είμαστε στοιχισμένοι στον κοινό σκοπό να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους της κοινωνίας ώστε να μην έχουμε θύματα».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.