Με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσο Μαυρίδης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, Αλέξανδρος Καλογερόπουλος.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας, όπως η διαχείριση βιοαποβλήτων (καφέ κάδοι), η ένταξη δημοτικών κτιρίων στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Περιφέρεις «Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε Δημοτικά κτήρια» και η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για την επικαιροποίηση της μελέτης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Ο Δήμαρχος παρουσίασε επίσης στον Περιφερειάρχη και στον Διευθυντή Τεχνικών Έργων 8 έργα που έχουν υπερτοπική αναπτυξιακή διάσταση και τα οποία έχουν προταθεί από τον Δήμο να ενταχθούν στον σχεδιασμό της Περιφέρειας:
  • Συντήρηση οδοστρωμάτων τοπικών οδών προϋπολογισμού 1.400.000€ 
  • Κατασκευή ΚΑΠΗ Κάτω Πεύκης προϋπολογισμού 463.020€
  • Ολοκλήρωση Κλειστού Γυμναστηρίου Λυκόβρυσης προϋπολογισμού 2.150.000€
  • Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου Χρήστος Μωραΐτης προϋπολογισμού 230.000€
  • Αναπλάσεις περιοχών με στόχο την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία του Δήμου προϋπολογισμού 2.050.000€ 
  • Κατασκευή Πλατείας Ανδρέα Παπανδρέου στη Λυκόβρυση προϋπολογισμού 896.274€
  • Κατασκευή Υπογείου Χώρου Στάθμευσης και Ανάπλαση υπερκείμενης Κεντρικής Πλατείας Πεύκης προϋπολογισμού 4.061.767,50€
  • Κατασκευή κερκίδων και αποδυτηρίων στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης με ενδεικτικό προϋπολογισμό 1.600.000€

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Σήμερα είχα τη χαρά να επισκεφτώ τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και να συζητήσω μαζί του τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας. Συζητήσαμε λεπτομερώς τα έργα και τις προσκλήσεις της Περιφέρειας για την ένταξη έργων για αυτό και συμμετείχε στη συνάντηση ο αρμόδιος διευθυντής. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία σε θέματα περιβάλλοντος και υπάρχει η βούληση να συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα. Ως Δημοτική Αρχή αξιοποιούμε κάθε συνεργασία και κάθε πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσουμε έργα πνοής για τη Λυκόβρυση και την Πεύκη».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.