Σοκ στη Γαλλία: 1.417 νεκροί από τον κορονοϊό σε 24 ώρες
Εκτινάσσεται ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στη Γαλλία, που μετρά 607 θανάτους στα νοσοκομεία και επιπλέον 820 στα γηροκομεία της χώρας.


Συνολικά, η Γαλλία μετρά 10.328 θύματα από την πανδημία του κορωνοϊού, εκ των οποίων 7.091 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο και 3.237 είναι οι νεκροί στα γηροκομεία της χώρας.
«Σε εθνικό επίπεδο φαίνεται πως ο αριθμός των νεκρών σταθεροποιείται» τονίζει ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, παρά το γεγονός πως πλέον οι νεκροί από τα γηροκομεία εκτινάσσουν τον αριθμό των θυμάτων στη Γαλλία συνολικά.
7.131 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό στη Γαλλία

Σύμφωνα με τις Αρχές στη Γαλλία, 305 ασθενείς εισήλθαν το τελευταίο 24ωρο στο νοσοκομείο, κάτι που ανεβάζει των αριθμό των νοσηλευθέντων σε 30.000. Από αυτούς 7.131 ασθενείς Covid-19 βρίσκονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας. Από τη Δευτέρα, 518 ασθενείς με κορωνοϊό διασωληνώθηκαν, με την ανάγκη για κλίνες στη χώρα να αυξάνεται απειλητικά.

Μέχρι σήμερα, 19.337 ασθενείς Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός, ανάρρωσαν, χωρίς να προσμετρώνται σε αυτούς οι χιλιάδες πολίτες που πέρασαν την ασθένεια με ήπια συμπτώματα και χωρίς να νοσηλευτούν.

Ανάγκη ενίσχυσης των γηροκομείων μπροστά στον κορωνοϊό
Σε μεγάλη πληγή εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα, αναδεικνύονται τα γηροκομεία της Γαλλίας. Αναφερόμενος στους χώρους φιλοξενίας ηλικιωμένων, ο Ζερόμ Σαλομόν δήλωσε πως είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσής τους. «Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να εξασφαλίσουμε στην τρίτη ηλικία την πιο αξιόπιστη φροντίδα» είπε συγκεκριμένα, τονίζοντας πως 50 επαγελματίες υγείας θα μετακινηθούν σύντομα, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα γηροκομεία.

O Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε σήμερα σε δύο πόλεις κοντά στο Παρίσι, προκειμένου να συναντηθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Περνώντας με τα πόδια στο δρόμο, ο Γάλλος πρόεδρος έλεγε «καλημέρα» και «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που είχαν βγει στα μπαλκόνια για να τον υποδεχθούν. «Σας ευχαριστώ που σέβεστε τα αυστηρά μέτρα και μένετε σπίτι σας, έχει μεγάλη αξία αυτό», έλεγε ο Μακρόν στους πολίτες που τον χειροκρότησαν.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.