Σας διαβιβάζουμε απάντηση της  ΕΕΤΑΑ ΑΕ σε όσα είπε ο βουλευτής Μεσσηνίας και υπεύθυνος για θέματα του υπουργείου Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Χαρίτσης όσον αφορά το πρόγραμμα: «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» (ΒσΣ).

«Οι φορείς που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για το έτος 2019 και έχουν στείλει στην ΕΕΤΑΑ τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πληρωμή τους, μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2020, έχουν πληρωθεί και την Γ΄ Δόση του Προϋπολογισμού που έχουν καταθέσει, δηλαδή, συνολικά μέχρι σήμερα το 95% αυτού.

Συγκεκριμένα, έχουν πληρωθεί, μέχρι σήμερα, οι 270 φορείς (από τους 276), για τις 860 δομές τους,  οι οποίες απασχολούν 3.072 εργαζόμενους και εξυπηρετούν 72.000 άτομα.

Δεν έχει πληρωθεί η εξόφληση, που αντιστοιχεί μόνο στο 5% του συνολικού ποσού, αποκλειστικά δηλαδή  των φορέων που έχουν αποστείλει στην ΕΕΤΑΑ, τα παραστατικά πληρωμής τους τις τελευταίες 10 ημέρες.
Όλοι οι φορείς, που πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν καταθέσει όσα έγγραφα προβλέπονται, μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας , θα έχουν πληρωθεί και το 100% του ποσού.
Οι διαδικασίες πληρωμής των φορέων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», όπως προβλέπεται από την παρούσα Προγραμματική Σύμβαση αλλά και τις αντίστοιχες των προηγούμενων ετών, ολοκληρώνονται πάντοτε μέχρι τις 31/5/2020.

Η κυβέρνηση, προχώρησε άμεσα στη νέα προγραμματική σύμβαση για την παράταση του Προγράμματος μέχρι την 30.9.2020 και τις αμέσως επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η προκαταβολή προς τους φορείς που θα είναι το 75% του ετήσιου προϋπολογισμού τους, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.