Σήμερα, , ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε στον Πειραιά προκειμένου να επιθεωρήσει την κατάσταση. Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Εκεί ήταν και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου αλλά και οι αντιδήμαρχοι Πειραιά: Γρηγόρης Καψοκόλης, Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου και Παναγιώτης Ρέππας, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, οι οποίοι συνόδευσαν το Δήμαρχο Πειραιά και πήραν μια εικόνα της κατάστασης που επικρατεί. 



Θυμίζουμε ότι στον σταθμό κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής» στον Πειραιά βρίσκεται αγκυροβολημένο από το βράδυ της Πέμπτης το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο οποίο έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό οι 119 από τους 380 επιβαίνοντες σε αυτό.


Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει ο διαχωρισμός των ανθρώπων που δεν είναι θετικοί στον ιό από εκείνους που έχουν μολυνθεί. Όσοι δεν βρεθούν θετικοί θα μεταφερθούν με πούλμαν σε ξενοδοχείο όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών πριν ξεκινήσει ο επαναπατρισμός τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Παρασκευής στήθηκε τέντα του ΕΟΔΥ για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έξω από το πλοίο.
Όπως έχει σχεδιαστεί, τα μέλη του πληρώματος που ήταν αρνητικά στα τεστ για τον κορωνοϊό θα μεταφερθούν τις επόμενες ώρες σε ξενοδοχεία της Αθήνας για να μπουν σε καραντίνα και στη συνέχεια θα επαναπατριστούν.
Χθες Πέμπτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων είπε πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι πολύ καλά και δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα. Μάλιστα σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία σήμερα θα ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας τους οι οικογένειές τους.
Το πλοίο θα μετατραπεί σε νοσοκομείο
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου τόνισε ότι για το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται για περιστατικά λοιμωδών νοσημάτων σε πλοία, σημειώνοντας πως η διαδικασία στη συγκεκριμένη περίπτωση περιλαμβάνει την αποχώρηση των ανθρώπων που είναι υγιείς, και όχι αντίστροφα, καθώς οι θετικοί στον ιό στο εν λόγω πλοίο ήταν πάρα πολλοί.
Στόχος αυτής της διαδικασίας, σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι να προστατευτεί η ομάδα των ανθρώπων που δεν νοσούν και να σταματήσει η μετάδοση του ιού.
«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτήν την επιλογή, καθώς όσοι είναι θετικοί στον ιό είναι πάρα πολλοί. Διαφορετικά θα κάναμε το αντίθετο. Όσοι βρίσκονται στο πλοίο και είναι καλά στην υγεία τους, θα βρίσκονται σε απομόνωση, θα τους παρέχεται ιατρική περίθαλψη και αν χρειαστεί θα πάρουν κάποια θεραπεία. Θα λειτουργούμε δηλαδή περίπου σαν να είναι σε νοσοκομείο».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.