Άδωνις Γεωργιάδης

Στις πρωτοβουλίες της ελληνικής αναπτυξιακής τράπεζας προς όφελος των επιχειρήσεων αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στο Mega ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.


Σύμφωνα με τον υπουργό, η ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα έχει εκδώσει ένα τραπεζικό προϊόν, με το οποίο «όλες οι επιχειρήσεις, οι μικρομεσαίες, δηλαδή όσες έχουν έως 250 εργαζομένους, δηλαδή περίπου το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων μπορούν να πάνε στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και να ζητήσουν να λάβουν δάνειο για κεφάλαιο κίνησης έως 500.000 ευρώ, το επιτόκιο του οποίου πληρώνεται από την τράπεζα για δυο χρόνια».
Βασική προϋπόθεση είναι να μην είναι, όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης είναι η επιχείρηση να μην είναι στον ‘Τειρεσία’.
Αναφέρθηκε και στο Ελληνικό, υποστηρίζοντας πως αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ προκειμένου να συνεχιστεί το έργο.


Για την παραγωγή μασκών, επεσήμανε πως στην εγχώρια παραγωγή έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια με τη λειτουργία δύο εργοστασίων παραγωγής μασκών με μηνιαία παραγωγή 20 εκατομ. μάσκες και η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου καταγράφονται όλα τα αποθέματα της χώρας σε υγειονομικό εξοπλισμό.

Το κόστος της μάσκας έχει μεν αυξηθεί λόγω και της αυξημένης ζήτησης, ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης πρότεινε και τη χρήση της πάνινης επαναχρησιμοποιούμενης μάσκας. Η τιμή πάντως της μάσκας μίας χρήσης εκτιμά ότι θα ομαλοποιηθεί, όπως έγινε και στα αντισηπτικά.

Για το ζήτημα των πρόωρων εκλογών, υποστήριξε πως «αυτή τη στιγμή είναι τόσα τα προβλήματα και τόση η δουλειά και η πίεση που το τελευταίο που απασχολεί την κυβέρνηση είναι ένας εκλογικός αιφνιδιασμός»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.