Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου ξεκίνησε σήμερα στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης η διανομή των πακέτων της Αγάπης σε 420 και πλέον οικογένειες, στα πλαίσια του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι".

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στο δήμο μας στηρίζει σε τακτική βάση περισσότερα από 250 οικογένειες, ωστόσο στις ημέρες της κρίσης με την πανδημία του κορωνοϊού ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στις 420, καθώς έχουν προστεθεί άτομα που λάμβαναν βοήθεια από τις ενορίες της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Γεωργίου και όσοι ζήτησαν βοήθεια μέσω της γραμμή 15415 του Δήμου.

Τα πασχαλινά πακέτα της Αγάπης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πέντε κιλά κρέας, κοτόπουλο, αναψυκτικά, τσουρέκι και χυμούς. Στο δίκτυο διανομής που έχει οργανώσει ο δήμος για τη διανομή τους συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" και εθελοντές.

Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος:
"Είμαστε ενωμένοι στη κρίση γιατί είμαστε μία οικογένεια" "Ευχαριστώ την Δημοτική μου ομάδα και το δίκτυο Εθελοντών μας που κάνει με απόλυτη ασφάλεια την παράδοση σε όλα τα σπίτια. Επίσης τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο που παρακολούθησε τη διαδικασία και τον βουλευτή Κωνσταντίνο Κυρανάκη που συμμετείχε ως εθελοντής στην ομάδα. "Είμαστε όλοι ενωμένοι στη κρίση γιατί στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης είμαστε όλοι μια οικογένεια! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους"

Υπουργός Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκος:
Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους και στους εθελοντές «Επισκέφθηκα το Δημαρχείο Αργυρούπολης και Ελληνικού, για να δω από πρώτο χέρι τη σπουδαία δουλειά που κάνει ο Δήμος μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από κοινού με το υπουργείο Εσωτερικών. Εδώ, εργαζόμενοι και εθελοντές, κάνουν θαυμάσια δουλειά. Θέλω να τους συγχαρώ και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Στηρίζουν ένα πρόγραμμα που αφορά 420 συμπολίτες μας της Αργυρούπολης και του Ελληνικού. Υπάρχει και ψυχολογική υποστήριξη σε όσους έχουν ανάγκη, σε παππούδες και γιαγιάδες, σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε οποιονδήποτε δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στα προβλήματα αυτής της κρίσης.
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το Πρόγραμμα. Έχουμε στενότατη συνεργασία με όλους τους Δήμους της χώρας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Οι Έλληνες θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές από αυτήν την κρίση, ενωμένοι και με αλληλεγγύη. Το όπλο μας είναι το πλεόνασμα εθελοντισμού, ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης που υπάρχει στην Ελλάδα».

Δείτε αποσπάσματα από την σημερινή διανομή βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες της πόλη μας στα πλαίσια του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι".

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.